ecoRoute HD

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: ecoRoute HD

Odeslatod eidz » 25.02.11 8:44 (Pá)

Milhaus65 napsal:U moderních vstřikování zavře ECU při brzdění motorem přívod paliva. Je to jedno jestli je to benzin nebo nafta. Je to asi do cca 1500 ot/min. POtom mírně přidá v řádech 0,x litru, aby motor necukal. I z tohoto důvodu mají včechny tyto motory pod spojkový pedálem snimač.
Na mé P407 HDi to tak funguje, spotřeba se podle realu odlišuje taky solidně. Jsem spokojen.

Tak toto lze označit za mýtus. U benzinových motorů (moderních) nikdy nedojde k 100% uzavření přívodu paliva a vyplachování válců jen vzduchem. Proč? Protože další řízený systém ve voze, který má nejvyšší prioritu, je systém řízení emisí a ten nedovolí provoz na "vzduch". U benzinových motorů tedy u při jízdě z kopce a zařazené rychlosti vždy dochází k min. dávkování paliva, aby emise byly minimální. Souvisí to s tím, že na katalyzátoru musí probíhat chemická reakce, která potřebuje teplotu spalin a spaliny samotné. A pokud se přepne na "vzduchu", je to chyba. Z pohledu emisí.
A nafty je situace jiná, tam katalyzátor funguje na jiném principu, takže provoz na "vzduch" je možný. U těchto motorů je zase jiná potíž a to systém přisávání spalin(AGR, EGR), který pokud nefunguje jak má, tak to systém řízení emisí (EURO IV a výš) vyhodnotí jako závažnou poruchu a šup motor do nouzového režimu.

Potřeba spínače na pedálu spojky bych viděl spíš z pohledu informace pro tempomat, než pro systém brzdění motorem.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod lebka75 » 15.03.11 18:47 (Út)

tak dnes jsem četl další článek na toto téma http://mobil.idnes.cz/navigace-ktera-na ... vigace_kor
CN Europe NT 2013.10 3D, ATLAS Czech 2012 NT 3D a Adresy CR v2
Obrázek uživatele
lebka75
 
Příspěvků: 47
Registrace: 19.03.10 20:31 (Pá)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Mikin » 04.04.11 18:59 (Po)

Kdysi jsem četl, že si čidlo nechává v sobě data (má v sobě paměť), která si uchovává při nečinnosti GPS. Není to pravda. Po ujetí vzdálenosti bez zaplé GPS byl údaj o spotřebovaném palivu stejný jako před vypnutím přístroje a jízdou. Takže pokud chcete mít aktuální data o ekonomice provozu, tak jezděte se zaplým přístrojem
GPS.
Mikin
 
Příspěvků: 63
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Purple » 05.04.11 8:00 (Út)

Také mám stejnou zkušenost (tvrzení o uchovávání údajů čidla je uveden v mauálu).

Mám ještě následující problém - když zadám údaje o spotřebě (při konfiguraci čidla) podle techničáku spotřeba město / dálnice, navigace ukazuje výrazně menší spotřebu než počítač auta (cca o 0,5 - 1l). Dle mých zkušeností věřím počítači auta. Nyní se pokouším zadávat různé kombinace hodnot spotřeby abych se dostal na reálné hodnoty (a také aby navigace ukazovala stejné hodnoty okamžité spotřeby při respektování zpoždění vlivem přenosu bluetooth). Jaké máte zkušenmosti s tímto problémem?
Naposledy editoval Path dne 05.04.11 12:09 (Út). Počet editací: 1x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku.
Garmin 3597 LM, CN Europe NT 2015.30
Obrázek uživatele
Purple
 
Příspěvků: 54
Registrace: 14.01.11 8:56 (Pá)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Mikin » 05.04.11 19:59 (Út)

Trošku se dá spotřeba upravit při tankování (pokud tankuješ a píšeš si km). Tak je tam položka pro korekci v GPS, kde uvedeš kolik jsi natankoval a kolik jsi ujel, podle toho si upraví svoje hodnoty (trošku)
Mikin
 
Příspěvků: 63
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 06.04.11 2:46 (St)

Purple napsal:Také mám stejnou zkušenost (tvrzení o uchovávání údajů čidla je uveden v mauálu).

Mám ještě následující problém - když zadám údaje o spotřebě (při konfiguraci čidla) podle techničáku spotřeba město / dálnice, navigace ukazuje výrazně menší spotřebu než počítač auta (cca o 0,5 - 1l). Dle mých zkušeností věřím počítači auta. Nyní se pokouším zadávat různé kombinace hodnot spotřeby abych se dostal na reálné hodnoty (a také aby navigace ukazovala stejné hodnoty okamžité spotřeby při respektování zpoždění vlivem přenosu bluetooth). Jaké máte zkušenmosti s tímto problémem?


Ono je to auto od auta. Na octě ukazuje naprosto přesné hodnoty. Průměrná spotřeba za jízdu v závěrečném reportu (ten, co se na navigaci zobrazi po vypnuti zapalovani) sedí na desetinky s tím, co ukazuje palubák.

Hodnoty do nastavení ecoroute jsem nastavil baj ocko nejake polopravdive - podle me vubec nemaji vliv, pokud jedete se zaplym HD cidlem. Odlisnosti od spotreby nejspise spocivaji v tom, co vlastne dane auto ma za hodnoty na sbernici, a co s nimi pak jeste dela palubak.

Jedine, co je (opet, mluim o Octe) treba vzit v potaz je to, ze (ted mluvim o aktualni spotrebe) udaj na navigaci je oproti udaji spozdeny o dve, tri sekundy. Ale kdyz clovek zapocte toto spozdeni, tak i aktualni spotreba sedi na desetinky.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Mikin » 11.04.11 20:13 (Po)

Pánové, jak vám chodí grafy spotřeby nebo bodování jízdy. Jsou aktivní pouze na max rozlišení a při zoomu třeba na hoďku nebo 10 min se neaktualizují. Máte stejné zkušenosti
Mikin
 
Příspěvků: 63
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 13.04.11 12:09 (St)

OT: vcera mi ukradli navi, nicmene Ecoroute HD mi zustalo. Nevim jestli vubec (a pokud, tak jakou) navi budu kupovat. Kdyby mel nekdo ze ctenaru zajem o asi tri mesice stare cidlo, tak necht se ozve (vice viz rubrika bazar).
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Cuba Libre » 20.04.11 10:38 (St)

Tak jsem si přečetl test ecoRoute HD čidla tuším v Auto 7. Psal to redaktor Tomáš Krásenský a evidentně byl trošku mimo mísu. Já nevím kdo mu to půjčuje, jestli přímo Picodas, ale měl by mu dát trošku školení, protože on to posuzuje podle svého očekávání a nečte ani návod. Navíc evidentně neví nic o specifikaci OBD II a pak píše, že Garmin je alibista, když uvádí, že všechno nemusí být na všech autech dostupné a kompatibilní atd.
Navíc zmiňuje i špatný překlad textů (úspora paliva versus spotřeba atd.), přitom by stačilo, kdyby mu to někdo vysvětlil a hned tam mohla být i reklama na fórum :D
Zkrátka jsem si ten plátek kvůli tomu ani nekoupil a naštval tím trafikanta...
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Re: ecoRoute HD

Odeslatod Purple » 22.04.11 20:07 (Pá)

Zatím zcela bezvýsledně bojuji s upevněním čidla EcoROUTE v mé Fiestě. Už jsem vyzkoušel asi 6 typů lepících pásků ( s různou hodnotou zatížení) - jejich výdrž byla max. do týdne (i v autě stojícím v garáži)! Nemá prosím někdo nějaký zlepšovák (jak se od nás Čechů obecně čeká)? Někde jsem četl o použití suchých zipů - uvítal bzch podrobnosti, např. čím lepíte tyto zipy apod. Dík
Garmin 3597 LM, CN Europe NT 2015.30
Obrázek uživatele
Purple
 
Příspěvků: 54
Registrace: 14.01.11 8:56 (Pá)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 3 návštevníci.