od kolpa » 23.09.10 22:07 (Čt)
Při vytváření trasy pomoci bodů na podkladě MapSource se ke každému bodu přiřazuje číslo - vzestupně. Předpokládal jsem že mě pak při navigaci GPSka povede od začátku trasy bod od bod podle těchto čísel a tak uvidim na displeji vždy číslo bodu ke kterému směřuji + údaje (npř. čas v bodě, vzdálenost do bodu atd. - ty jsem tedy viděl) To se však nedělo - ukazatel ukazoval správný směr, ale číslo bodu se neukazovalo, místo něho jsem dostával: Neroutovatelná cesta, nebo vícemístná čísla kót či čeho a patrně v místě (v tomto případě neznámeho bodu pípnutí) a tak jsem nevěděl kde přesně jsem. Na mapě v přístroji byla trasa s vlaječkama (bodama) a u nich "přivěšeny" obří cedule Neroutovatelná cesta. Ty podle měřítka zaplácly celý displej, že pod nimy nebylo vidět mapu, nicméně při patřičném zvětšení se body samozřejmě oddálily, ale ani zde kromě vlaječek žádná čísla. Kde dělám chybu? U staré Visty jsem takové fenomény neměl (tedy zde musím dodat, že jsem do ní, nemaje PC, jednotlivé body "cpal" ručně, což bylo děsně pracné. Na MapSource je to balada, ale kde jsou ta navigační čísla od bodu x do bodu y?