Pomoc s GPS BMW Motorrad Navigator III

Vše co se týká železa značky Garmin.

Pomoc s GPS BMW Motorrad Navigator III

Odeslatod holubb » 21.09.10 6:35 (Út)

Zdravim vsechny, chtel bych Vas pozadat o pomoc s GPS. Ziskal jsem orig. navigaci, kterou vybavovalo BMW nektere stroje. Jedna se o verzi Motorrad Navigator III. Pred casem jsem vlastnil "II" verzi, ktera mela CF kartu a ta se dala celkem snadno editovat pres MapSource. Bohuzel "III" verze ma jen vnitrni pamet a tady je prave ten zadrhel v podobe smazani teto pameti a nasledneho upgrade novymi mapami. Docetl jsem se, ze se jedna o Garmin StreetPilot 2820, ktery sice ma fungovat jako MassStorage, ale nejakou pricinou BMW ma tuto funkci odstranenou a na vnitrni pamet se nada dostat. Jiz jsem v pocitaci instaloval vsechny potrebne drivery, v systemu vidim, ze je device pripojeno, ale jako externi disk GPS bohuzel nerozjedu:-( Shrnuto, nove data se nahrat daji, ale jakmile se vnitrni diskove pole, ktere ma kapacitu 2GB naplni, nevim jak jej smazat.
Snazil jsem se vygooglovat nejake informace, kde jsem narazil na neco jako prepsani souboru souborem, ale moc chytry z toho nejsem.
Pokud ma s touto navigaci nekdo zkusenost, byl bych moc moc vdecny za jakoukoliv radu.
Jeste jednou dekuju, ze jste to docetli az se :-)
holubb
 
Příspěvků: 11
Registrace: 21.04.08 18:43 (Po)

Re: Pomoc s GPS BMW Motorrad Navigator III

Odeslatod Monoid » 21.09.10 12:08 (Út)

Nevim presne, jak u teto navigace, ale u Garminu obecne plati, ze pokud do GPS nahravas novou mapu, tak tu starou premazes. (U nekterych pristroju to muze byt trochu slozitejsi, umoznuji vice souboru s mapami.)

Takze ta poznamka na foru asi znamenala, ze neni treba resit mazani stare mapy. Premaze se novou.

Jinak, snad vsechny Garminy jdou prepnout do servisniho rezimu (nebo i jinych rezimu) a v nekterem z nich by mozna GPS mohla fungovat i jako MassStorage.

Zkus se podivat na Googlu. Vetsinou je treba drzet nebo postupne mackat ruzna tlacitka. U modelu s dotykovym displejem pak treba mit prst v urcitem miste displeje. Treba ti to pomuze.
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: Pomoc s GPS BMW Motorrad Navigator III

Odeslatod holubb » 21.09.10 13:37 (Út)

No, ale v tomhle je prave ta potiz. BMW Motorrad Navigator 3 je, jak jsem se docetl, Garmin StreetPilot 2820, ale je trochu poupraven. Nema prehravac muziky a nefunguje jako USB diskove pole, coz je prave ta moznost po pripojeni jak pises (Garmin/US. Mapinstaler samozrejme mam, ale umi jen pridavat dalsi mapove podklady do pristroje nebo pametovou kartu.
Muj problem spociva v tom, ze mam v pristroji Europe City Navigator 2008 a potrebuji ho nahradit novym. Ovsem po pripojeni k MapSource jde novy podklad jen pridat, coz mi sw hlasi plnou kapacitou disku v pristroji a neumi jej prepsat.
V tomto je prave ten zakopany pes a je to jediny rozdil v obou verzich (2820/BMW MN3), ale bohuzel ten zasadni.
Shanim nekoho, kdo ma zkusenost s BMW MN3 a dokaze mi pomoci....
Diky.
holubb
 
Příspěvků: 11
Registrace: 21.04.08 18:43 (Po)

Re: Pomoc s GPS BMW Motorrad Navigator III

Odeslatod holubb » 21.09.10 13:38 (Út)

Vtip je v tom, ze jsem Mapinstaler uz take zkousel, ale bohuzel mi stavajici mapu preinstalovat nedovoli, jen mi zahlasi plnou kapacitu uloziste a basta.
A tim jsem vycerpal vsechny sve dostupne moznosti a volam zoufale o pomoooooc
holubb
 
Příspěvků: 11
Registrace: 21.04.08 18:43 (Po)

Re: Pomoc s GPS BMW Motorrad Navigator III

Odeslatod Monoid » 21.09.10 14:48 (Út)

OK. S tim MassStorage jsi me asi nepochopil. Nemluvil jsem o tom, ze se GPS sama automaticky prepne do MassStorage. To muze byt blokovano, jak pises.

Mluvil jsem o tom, ze vetsinou jde nejak GPS prepnout do servisniho (nebo i jinych specialnich modu) a pak by se mozna slo dostat do interniho disku GPS. Prosty rozum rika, ze se nejak servisaci GPS museji dostat dovnitr. Jedina otazka je jak.

U beznych Garminu je to pomerne jednoduche, u teto varianty Garmina nevim.
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: Pomoc s GPS BMW Motorrad Navigator III

Odeslatod Path » 21.09.10 23:59 (Út)

O takto upraveném modelu jsem taky neslyšel. Pokud nejede USB MASS STORAGE, pak se budou soubory zavádět přes USB ovladače. Možná by pomohlo (a je to jen tipuji) nahrát už předkompilovaný soubor gmapsupp.img zařízení přes Webupdater natvrdo a z příkazového řádku. Cesta k souborům je smyšlená, ale definice je správně:

Code: Vybrat vše
C:\Garmin\WebUpdater.exe /upload_file rgn=49 path=D:\gmapprom.img -autorun usb /i


Tímto by se měla nahradit primární mapa gmapprom.img.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)


Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Brandwatch/Magpie [Bot], CommonCrawl [Bot], Seznam [Bot] a 3 návštevníci.