Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cheetah007 » 17.08.11 9:41 (St)

Mas na mysli trafficTrends IQ Routes u TomToma neco se pise zde: http://forums.gpsreview.net/viewtopic.php?t=21080 a tady na foru: viewtopic.php?f=19&t=1054&start=100

Pak je jeste funkce myTrends ale ta cituji popis na ceskem webu garmin: " funkce sleduje zvyky řidiče a při pravidelném opakování ranní jízdy do práce navrhne navigace pravděpodobný cíl a trasu jízdy" takze s timhle az tak nesouvisi.
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Romstar » 17.08.11 10:31 (St)

Zdravím, také si pamatuje zkratky řidiče a při navigování je upřednostňuje.
To je moje zkušenost z Prostějova:
Ignoroval jsem výpočet a vrhnul se zkratkou kterou jede je prostějovák, při příští trase tuto zkratku zahrnul do výpočtu. Divil jsem se jak dobré mapy gps má, ale pak jsem si uvědomil, že to bude funkce myTrends.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cheetah007 » 17.08.11 10:35 (St)

Zajimave takze se uci zvyky ridice (myTrends) a pak je pri planovani/vypoctu zohledni,neni to tedy jen marketingovy tah a opravdu funguje,jsem na to zvedav,dik za info.
Ohledne myTraffic-bude to obdoba znameho IQ Routes jen nevim jak garmin sbira data a pak je k uzivateli posila zpet...pri kazde ctvrtletni aktualizaci CN? zadnou aplikace podobnou TomTom HOME garmin pro sve pristroje nema.
Je ale mozne ze data sbira a posila zpet do navi pri kazdem pripojeni k PC pokud to uzivatel dovoli,v webovem rozhranni my.garmin.com je po prihlaseni a pripojene nuvi vpravo nahore toto:

Předvolby stránky méAktualizace
Nyní s námi sdílíte svá data o používání zařízení. Změnit předvolby stránky méAktualizace


EDIT:
Poprosim o radu jak odeslat/exportovat nalezenou adresu jako bod zajmu do pripojene nuvi.
V IE8 dam http://maps.google.cz/ najdu adresu kliknu na bod a v zobrazenem okne kliknu na dalsi/odeslat tam se ale zobrazi prijemce,email,telefon,automobil GPS ne...jednou se mi to zobrazilo ale od te doby jiz ne....garmin comunicator plug-in mam instalovany postupoval jsem podle tohoto navodu: http://support.garmin.com/support/searc ... es?caseId={f868fd20-12df-11dd-dc9c-000000000000} ale proste se nedari

EDIT2:
Takze problem vyresen,pokud nekdo z vas chce funkci nalezenych adres/firem/instituci atd. v google mapy odesilat primo do pripojene nuvi garmin,je nutne aby jste zadali adresu v tomto tvaru: http://maps.google.com/ mapy nabehnou samozrejme take v cestine.
Pri odesilani muzete si muzete zobrazit tuto informaci: http://my.garmin.com/locate/google-sendtoGPSHelp.htm

Nezadavejte http://maps.google.cz/ potom v menu nebudete mit moznost odeslat/gps na teto strance jsou Google mapy stale oznacene jako beta a nektere funkce jeste chybi.

Jen dodam ze v soucasnosti neni Garmin Communicator Plugin podporovan v tolik oblibenem prohlizeci Google Chrome na PC takze zbyvaji IE6 a vyssi ci Firefox.
Naposledy editoval Cheetah007 dne 21.08.11 11:21 (Ne). Počet editací: 1x.
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cuba Libre » 18.08.11 9:07 (Čt)

Romstar napsal:Ignoroval jsem výpočet a vrhnul se zkratkou kterou jede je prostějovák, při příští trase tuto zkratku zahrnul do výpočtu.

Jo tak přesně tohle mi to dělá taky. Přitom o této vlastnosti se nikde nepíše, nicméně mi to funguje pouze na místě, které jsem projel snad desetkrát a ignoroval jsem na něm odbočku. Zkusil jsem stejnou trasu se stejnou mapou na nuvi 1300 a nuvi 2340 a zajímavý je, že obě mě vedly stejně, ale právě do té odbočky. Navíc nuvi 2340 má mít také myTrends, ale tahle byla nově vybalená z krabice. Mimochodem - odbočku, kterou 3790 ignoruje jsem hlásil Garminu i Navtequ jako uzavřenou, takže jsem si nejdřív myslel, že to už upravili. Nicméně nuvi 1300 mě tam vesele vede. Nuvi 2340 taky, ale zajímavý je, že když dám simulaci trasy tak do tý odbočky zahne, ale pak se tam zasekne a simulace dál nepokračuje. Tak z toho nejsem moudrý. Všechno testováno s NTU 2012.20.
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cuba Libre » 18.08.11 13:06 (Čt)

A co překreslování mapy? Jste spokojení? Já tedy ne. Následující situaci jsem před sebou viděl dnes ráno cca 1,5 minuty než to dokreslilo zbytek mapy (prakticky až do chvíle kdy jsem dojel k nevykreslenému místu). A to je včera po hardresetu, fw poslední. Mapy NTU 2012.20. A takhle to blbne pořád, reklamace neuznána. Kdyby tam aspoň dali nápis Hic sunt leones :D
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod BorekB » 18.08.11 13:10 (Čt)

Pomalé překreslování mě taky štve, ale trvá spíš sekundy než desítky sekund, neřkuli minuty. Dá se s tím žít.
BorekB
 
Příspěvků: 28
Registrace: 08.06.11 17:48 (St)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cheetah007 » 18.08.11 13:18 (Čt)

Mozna v nastaveni vypnout 3D to mi prijde jako zbytecne pak by to mohlo byt o neco rychlejsi....do "doskakovani ctverecku" pri prohlizeni a navigaci je normalni....takhle se to vykresluje,mapova data budou dost narocna.
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod BorekB » 18.08.11 16:42 (Čt)

Když zrovna 3D mi připadá jako dobrá vychytávka :)
BorekB
 
Příspěvků: 28
Registrace: 08.06.11 17:48 (St)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cheetah007 » 18.08.11 17:45 (Čt)

Za sebe muzu doporucit mit v Nastroje/Nastaveni/meMapy aktivni Cneu Dem-Europe DEM (Stinovani povrch se zda byt plastictejsi) a normalni CN Europe NT.
Vrstva CN Europe NT 3D mi prijde jako zbytecnost,treba v praze je naprosta vetsina budov zobrazena jako sede kostky s vyjimkou historickeho centra treba narodni divadlo,muzeum a dalsi jsou texturovane jinak ne.
Pokud 3D vypnete pohyb po mape pri navigaci nebude tak trhany a doskakovani jednotlivych casti "po ctvereckach" si ani nevsimnete
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cheetah007 » 18.08.11 21:41 (Čt)

Narazil jsem na jeden problem,kdyz dam v rezimu simulator GPS (na dalnici jsem s nuvi jeste nebyl...) trasu treba z rican do vlasimi tak pred sjezdem z D1 na Vlasim/Kacov se vubec nezobrazi realny nahled krizovatky tedy Junction View chodi to nekomu a kde muze byt problem?
Pro jistotu nahraji zpet zalohu kterou jsem udelal po koupi s CN2011.40 jestli neco nezmizelo pri LifeTime updatu na 2012.20,v te zaloze je slozka JCV a v ni soubor o velikosti asi 500MB dam vedet zda to pomohlo.
LaneAssist tedy ty sipky v levem policku jak se zobrazuje dalsi odbocka nahore jsou ok ale realne fotonahledy sjezdu ne,nevim kde vsude na nasich dalnicich v CN2xxx.xx jsou vite o nejakem kde je tutove abych to potom zkusil?
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 6 návštevníků.