Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cheetah007 » 14.08.11 16:05 (Ne)

Ja se chystam koupit bud 3760T http://www.alza.cz/garmin-nuvi-3760t-d175431.htm za 6947,-kc a nebo 3790 LifeTime http://www.alza.cz/garmin-nuvi-3790-lif ... 245208.htm za 7 199,-kc
Podle vseho se tytodva modely lisi jen absenci 3D budov a hlasoveho ovladani u 3760 (oboji je u nas stejne k nicemu) ale LifeTime u 3790 je lakava nabidka i kdyz model nema RDS-TMC bez ktereho se obejdu...nevim jen v popisu je GTM™ přijímač dop. inf. v dodávce oc se jedna a funguje to v CR?

Jeste by me zajimalo,displej je kapacitni stejne jako u nejvyssich modelu Tomtom konkretne treba GO 1000 je to tvrzene sklo a neposkrabe se pri beznem pouzivani?
Naposledy editoval Cheetah007 dne 14.08.11 16:17 (Ne). Počet editací: 1x.
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Garmin OC Letňany » 14.08.11 16:17 (Ne)

Ten popisek je blbě - žádný příjmač v balení které nabízí není.
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cheetah007 » 14.08.11 16:21 (Ne)

Garmin OC Letnany
Rozumim a dekuji ono je to i na oficialnim webu garmina ale je to jedno....dopravni informace at uz GMT ci RDS-TMC nepotrebuji.
Jinak rozdily obou modelu tedy 3760 a 3790 jsou jen v pritomnosti 3D budov a hlasoveho ovladani u 3790 jine nejsou rozmery i HW je pocitam stejne krome 2GB u 3760 a 4GB u 3790 je to tak?
Zminenou 3790 jsem z alzy jiz objednal a jeste dnes si pro ni sjedu...myslim ze nic lepsiho se asi poridit neda.

Poprosim vas jeste o informaci,zde http://www.garmin.cz/aktualne/aktuality ... darma.html se pise ze pri nove registraci pristroje je specialni nabidka do 31.8.2011 cityXplorer zdarma,jak to funguje?
Az 3790 LT privezu udelam registraci na https://my.garmin.com (ucet tam mam jen vymazu 1350ku) pripojim 3790 zaregistruji udelam update FW ktery to jiste nabidne,stahnu nejnovejsi mapy diky nabidce nüMaps Guarantee http://www.garmin.cz/mapy/aktualizace-m ... guarantee/ a pote mi bude nabidnut i cityXplorer?
Jelikoz budu mit verzi LifeTime tak zadam kod ktery bude nekde v baleni a pri kazdem pripojeni pokud vyjde nova verze CN mi tato bude nabidnuta ke stazni a nasledne aktualizaci?

EDIT:
Zajimalo by me co je to funkce "trafficTrends"? podle popisu mi prije podobna te jako u TomTomu s nazvem IQ Routes nepletu se?
TT sbira data z navigaci a pri jejich pripojeni k TT Home je zpracovava a pak zase posila zpet jak to ale funguje u garmina kdyz zadna aplikce na PC neni?

EDIT2:
Tak 3790 Lifetime je doma,necham ji nejdriv chytit signal a pak se vrhnu do aktualizaci map a vseho dalsiho.(Pred tim udelam samo zalohu,v Win7 mam vse nastaveno skryte/sys soubory zobrazit)
Mimochodem ten displej je vazne vybrony stejne jako rychlost navi jako takove.....s 1350kou to nejde srovnat ani nahodou!


Takova drobnost ac jsem kupoval Garmin nüvi 3790 Life Time na alze za 7.2k http://www.alza.cz/garmin-nuvi-3790-lif ... 245208.htm neco mi rika ze tam prijimac dopravnich informaci ac jej nepotrebuji presto je...podivejte se na fotky :) bud je to chyba alzy k jejich skode nebo je vse jak ma byt...3790 T Life time stoji jinak 8.5k viz. zde: http://www.alza.cz/garmin-nuvi-3790t-li ... 177892.htm
Na boku krabicky je napsano toto: Package contains: nuvi 3790,preloaded streets maps,vehicle suction cup mount with speaker,Traffic receiver-vehicle power cable,USB cable,dashboard disc,quick start manual....pritom na ceskem stitku viz. foto o Traffic receiveru neni ani zminka....zvlastni.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Pokud jde o pamet tak ma verze ma 8GB po prvnim zapnuti je volne asi 2GB
Rychlost prenosu odpovida USB 2.0 takze zalohovani ci nasledna aktualizace bude otazkou tak pul hodiny.
Displej je vazne vyborny,podobne dobre barvy a uhly ma snad jen iPhone.
Provedu aktualizaci FW a map a verim ze s nuvi nebudou problemy (restarty,"kousani" a tak) naplno ji vyzkousim v praci az pristi tyden,ted mam dovolenou.
Nevite nekdo jak funguje LifeTime Update?,v manualech by\la jen karticka bez jakehokoliv kodu a ten jsem ani nikde jinde v krabicce nenasel....zjisti to server my.garmin.com podle serioveho cisla po pripojeni a am update bude nabizet nebo jak?
Takze je to o.k,zadny kod netreba zadavat my.garmin.com pri pripojene navigaci sam zjisti z ID a ser. cisla ze je to verze s lifetime Update a sam nabidne bud stazeni souboru dopocitace nebopohodlnejsi a doporucovany zpusob pres aplikaci garmin life time updater,mapy 2012.20 jiz stahuji a pred tim mi jeste my.garmin.com aktualizoval FW na 4.30 (po prvnim spusteni tam byla 4.00 a mapy 2011.40)
Dale my.garmin.com nabidl ke stazeni CityXplorer jde o specialni nabidku garmina ke kazde nove registraci pristroje je tento pruvodce evropskymi mesty vc. prahy nabizen zdarma do 31.8.2011 viz. zde: http://www.garmin.cz/aktualne/aktuality ... darma.html
Obrázek

Nevi nekdo,cetl jsem ze u modelu 2460 lze prizpusobit hlavni obrazovku a zvolit na ni funkce z nabidky ktere chci a nejcasteji pouzivam abych nemusel do hl. menu vstupovat umi tohle 3790 nebo ne? nikde jsem moznost nastaveni nenasel...
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod eidz » 15.08.11 7:21 (Po)

2Cheetah007: Kdybych neměl 3790 na DKPce, tak Ti je snad dám i zadarmo. Za mě - rozhodně nekupuj.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cheetah007 » 15.08.11 10:27 (Po)

Ja jsem zatim spokojen s garminy mam zkusenost a zadny problem,vetsina lidi si 37xx radu chvali....jake s ni mas problemy,popis o co jde dik ;)
Naposledy editoval Cheetah007 dne 16.08.11 20:10 (Út). Počet editací: 1x.
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod BorekB » 15.08.11 10:47 (Po)

Koukám, že cena šla pěkně dolů, na konci května jsem 3790T kupoval za 9200. A docela mě štve, že jsem si připlatil za "T" verzi - vnímám to trochu jako podvod, pokud ta věc v ČR nefunguje, mělo by to být výrazně napsáno v popisu zboží.
BorekB
 
Příspěvků: 28
Registrace: 08.06.11 17:48 (St)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cheetah007 » 15.08.11 11:17 (Po)

No za tohle ale garmin nemuze zde v strucne prirucce na str. 8 to je napsane: http://static.garmincdn.com/pumac/nuvi_3700_QSM_CS.pdf ,aktualnost RDS-TMC dat ma snad na starosti cesky rozhlas nebo kdo,taky jsem chtel verzi bez T a jak sem postoval stejne na kabelu od CL Adapteru tu "krabicku" mam...kabel je pekne masivni,tri zily..
Zeptam se kdyz nebudu pripojovat ten tenky kablik s cidlem ke krabicce,pripojuje se konektorem ktery je podobny 2.5mm jacku nebude pak RDS-TMC fungovat nebo se musi vypnout nekde v nabidce.
O tuhle sluzbu opravdu zajem nemam,aktualnost dat je fakt mizerna (co jsem tedy zkousel pred rokem u TomToma),mnohdy to hlasi zacpu ci nehodu a pritom je uz silnice krasne prujezdna a navi se tomu snazi zbytecne vyhybat ci naopak.

K 3790 jako takove,zatim jsem touto navigaci nadseny,je lehka az se nechce verit,skvely kapacitni displej,vyborne dilenske zprcovani podobne jako u iPhone,luxusni vzhled.
Jedine co bych vytknul je snad zapinac tlacitko ktere jde dost ztuha ale to je drobnost a take mi chybi moznost regulace jasu po jeho kratkem stisknuti,tohle mela treba 1350ka.
Pokud jej kratce stisknete prepne se do rezimu spanku jak pise manual a kdyz jej podrzite dele zobrazi se vyzva k potvrzeni uplneho vypnuti.

Z rezimu spanku se aktivuje opetovnym kratkym stisknutim,potom se obrazovka rozsviti a je treba dvakrat kliknout na ikonu zamku,jde tone jak deaktivovat? prijde mi to zbytecne navic pri tomto screenu je obrazovka otocena na vysku....

K tem dopravnim info jak jsi psal "pokud ta věc v ČR nefunguje, mělo by to být výrazně napsáno v popisu zboží." mam pocit ze je to ve smluvnich podminkach nekde uvedeno ze sluzba nemusi byt vsude dostupna a ze vyrobce neodpovida za presnost a aktualnost dat...na zapad od nas RDS-TMC diky lepsi aktualizaci funguje temer dokonale u nas je to bohuzel jiz nekolik let stale stejne mizerne...

EDIT:
Vi nekdo prosim z jakeho materialu je vyrobeno kryci sklicko kapacitni vrstvy displeje? je to plexi ci mineralni tvrzene sklo jako gorila glass u iPhone,diky.
Me to prijde jako tvrzene (alespon doufam) sklo,pri dotyku prijemne studi a i pri jemnem poklepani kovovym predmetem se tak jevi...a i zde je to ve specifikacich uvedeno: http://gps.about.com/od/incarportablegp ... view_2.htm
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod eidz » 15.08.11 20:37 (Po)

Dej si hledat moje příspěvky. V různých vláknech.
Navigaci Garmin mám cca 2 rok. Před dvěmi lety 765T, pak před rokem 3790T. Takže moje nespokojenost s modelem 3790 není chvilková, ale jako zklamání z "nástupnického" modelu, který garmin jaxi nedotáhl...
K RDS-TMC doporučuji sousední web poi.cz a vlákno o nefunkčním RDS-TMC v ČR.
K tomu skvělému kapacitními displeji dodám jen to, že já i kolega máme problém s klikáním na potvrzování klávesu ano/ne, pokud je ve spodní části displeje.
K chybějící možnost přehrát MP3 se taky vyjadřovat nebudu.
3790 je jen marketingový tah. Já jsem naletěl.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cheetah007 » 16.08.11 15:41 (Út)

No mizerna funkcnost RDS-TMC neni chyba garmina ale poskytovatele u nas.Pokud jde o MP3 povazuji jejich podporu za zbytecnost autoradio ma snad kazdy a treba i u obdobneho top modelu ve stejne tride TomTom Go 1000 nejsou,ten bohuzel nema ani moznost nasplanovat trasu s vice prujezdnimi body tohle 3790 nastesti umi viz. menu kam vest a ikona trasy vespod.
Jsem celkem rad ze jsem si poridil tohoto garmina a ne podobne vybaveny TT Go1000 ktery jsem mel ve vyberu take,zkousel jsem jej v datartu a nove prostredi navcore se podle meho nepovedlo,ikony jsou na muj vkus prilis male stejne jako texty,menu je pomalejsi,chybi trasy a nemoznost zobrazeni mapy pri aktivni navigaci coz je u top modelu pro vyrobce ostuda.
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod BorekB » 17.08.11 9:18 (St)

V tomto vláknu jsem si spíš na 3790 stěžoval, ale teď po nějaké době musím říct, že jedna věc se mi fakt líbí - učení se ze stylu jízdy a podle toho vylepšování odhadů příjezdu do cíle. Když jsem s navigací poprvé absolvoval cestu Pardubice - Bratislava, byly odhady docela mimo, ale napodruhé už na této cca tříhodinové cestě byl rozdíl odhadu oproti skutečnosti jen asi 3 minuty, a to je paráda.

Co se samotné navigace týče, mi tak asi zůstává vadit nejvíc, že Garmin nechápe, že centrum města je obecně hůř průjezdné než např. podobná trasa poli a lesy. Když je to město konkrétně Praha plná letních uzavírek v centru, nedá se bohužel na Garmin moc spolehnout - včera mě při snaze navštívit v Praze čtyři různé adresy na různých místech obral minimálně o hodinu času.
BorekB
 
Příspěvků: 28
Registrace: 08.06.11 17:48 (St)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 4 návštevníci.