Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Hrobocop » 19.06.11 9:34 (Ne)

Já se trápím s tímhle zmetkem už víc než půl roku. Za tu dobu mám 1x reklamovaný (a vyměněný) přístroj se stále stejnou chybou - nechce resetovat, navigaci, která mě vede kam se jí zachce po libovolných polňačkách, neschopnou simulace trasy - teda umí to, ale zkuste si projet trasu třeba do Chorvatska, se šílenou dobou aktualizace map a tisícem dalších vad a nefunkčích funkcí, probíraných zde na fóru. Takže poučení - Garmin už nikdy!
Hrobocop
 
Příspěvků: 24
Registrace: 09.12.10 14:04 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Mikin » 19.06.11 14:03 (Ne)

Bohužel musím souhlasit s předřečníkem, stejně tak i čidlo ecoroute HD a jeho spotřeby po "Korekturách na pumpě"
Mikin
 
Příspěvků: 65
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod taxitaxi1 » 19.06.11 14:06 (Ne)

Skusali ste uz prakticky pouzivat nieco ine?
Ja ano, dlhodobo a vacsinu znamych znaciek.
Na kazdej by som toho mohol vela kritizovat.
V praci pouzivam Garmin v sukromnom zasa Navigon.
Nezelam vam zazit problemy pri reklamacii Navigon a aj preto
pojdem pri novej navigacii asi do Garminu.
Aj ked uz aj Navigon je vlastne Garmin :)
taxitaxi1
 
Příspěvků: 5
Registrace: 31.05.11 9:55 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Mikin » 19.06.11 15:32 (Ne)

Ano, měl jsem TomToma, kterého jsem si koupil před cca 5 roky. Ano, musím přiznat, že 3760 je někde trošku jinde ( počítače před pěti roky byly taky někde jinde, ikdyž system XP je system XP), ale na druhou stranu má spoustu děckých chyb, které ji kazí obraz.
Mikin
 
Příspěvků: 65
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Hrobocop » 19.06.11 20:39 (Ne)

Já mám ještě starší MIO, to nemá s navigováním problémy. Bohužel už téměř odešla nevyměnitelná baterie, což byl důvod, proč jsem kupoval něco nového. Vadilo mi, že při plánování tras doma jsem musel být připojen na nabíječku. BTW, této situaci GARMIN čelil tím, že nabíječku k navigaci vůbec nepřikládá...
Hrobocop
 
Příspěvků: 24
Registrace: 09.12.10 14:04 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod BorekB » 29.06.11 0:14 (St)

Zdravím pánové, mám poměrně čerstvě tenhle Garmin a chtěl bych se zeptat na pár věcí:

1) Dá se nějak zapnout zvuková indikace překročení rychlosti? V nastaveních jsem nic nenašel.

2) Přepínat mezi silniční a turistickou mapou musím manuálně? Bylo by to dost hloupé, ale při změně módu mi to mapu nepřepne.

3) Jak na mapě zobrazit benzínky nebo bankomaty v okolí? (Možná obecněji - jak na mapě vůbec zobrazit POI? Základní věc, ale nemůžu to najít.)

4) Šlo by nějak stručně shrnout nebo odkázat na vysvětlení, jak navigace počítá čas do cíle? Zajímalo by mě např., jakou rychlost na jednotlivých úsecích očekává (jestli např. mimo obec 90 nebo chytře předpokládá nižší průměrnou rychlost), jestli počítá s tím, že na trase se semafory něco prostojím apod.

5) Ad semafory - ví o nich tenhle Garmin vůbec? Mně připadá, že při výpočtu semafory ignoruje a pak mě klidně žene do ulic, kde hodně času prostojím na červenou.

6) Fungují v ČR vůbec dopravní informace? Při průjezdu Prahou jsme stáli v zácpě a ikona autíček byla zelená.

7) Když vím, že cestou někam chci jet přes Prahu, jak toto Garminu zadám? Chce to po mně bod, ale já bod nevím - vím jen přibližnou oblast.

8) Je k něčemu Atlas Czech? Přestalo mi to s ním ukazovat upozornění na povolenou rychlost a výhod jsem si nějak nevšiml - jaké to mají být?

Díky,
Borek
BorekB
 
Příspěvků: 28
Registrace: 08.06.11 17:48 (St)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod mirasek » 30.06.11 13:13 (Čt)

Zdravim vsechny. Tak vcera jsem 3790 vyzkousel poradne a to cestou Decin-Amstrdam a zpet. kdyz jsem ji koupil a zkousel tak mi pohledy na krizovatky ukazovala na cely display ale ted ne. Ukazovala to na pul s nahledem zhora na manevr, coz se mi nejdriv nelibilo, ale pak jsem uznal ze to neni spatny. Myslel jsem ze to jde nastavit tak jem zkousel ruzne druhy nastaveni a porad stejny, takze se to zmenilo asi pri aktualizaci map. A ted ploblemy: zajel jsem k pumpe soubeznou ulici co vedla dalnice,ale navi ukazovala ze jsem furt na dalnici, (prijde mi ze neni presna treba jako tomtom se kterym mam v posledni dobe zkusenosti, i v priblizeni se ke krizovatce pise vzdalenost ktera nesedi, sice jen o metry ale je to divny. Dela to i kdyz zadam trasu tak zfialovy na displayi silnice do ktere budu odbocovat, a ne od mista ve kterem stojim, jak kyby si myslela ze stojim na konci nebo zacatku ulice), kdyz jsem od pumpy odjizdel zacla prepocitavat a myslim ze zbytecne protoze jsem jel porad po soubezny ulici s dalnici, takze vzdalenost do cile se nemohla zmenit. Po prepocitani mi znizela v hornim levem rohu vzdalenost do dalsiho ukonu a na liste se misto nazvu dalsi odbocky napsala silnice po ktere jedu. chtel jsem pockat do odbocky jestli se to nezmeni ale radsi jsem stopnul trasu a zadal znova. okamzite se tam ten ukon ukazal. stalo se mi to za tu cestu 2x. A jete jedna vec a to je ze me zpet vedla jinou trasou nez smerem tam, ale to jsem prisoudil obsazenosti dalnic atd.mel jsem predtim 255wt a ta vedla tam i zpet stejnou trasou.Obcas me zkousi vest i jednosmerkami zakazem. Takze z 3790 mam zatim pocity smisene.
mirasek
 
Příspěvků: 11
Registrace: 15.06.11 21:05 (St)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Strogoff » 30.06.11 15:48 (Čt)

mirasek napsal:zajel jsem k pumpe soubeznou ulici co vedla dalnice,ale navi ukazovala ze jsem furt na dalnici, (prijde mi ze neni presna treba jako tomtom se kterym mam v posledni dobe zkusenosti, i v priblizeni se ke krizovatce pise vzdalenost ktera nesedi, sice jen o metry ale je to divny. Dela to i kdyz zadam trasu tak zfialovy na displayi silnice do ktere budu odbocovat, a ne od mista ve kterem stojim, jak kyby si myslela ze stojim na konci nebo zacatku ulice), kdyz jsem od pumpy odjizdel zacla prepocitavat a myslim ze zbytecne protoze jsem jel porad po soubezny ulici s dalnici, takze vzdalenost do cile se nemohla zmenit. Po prepocitani mi znizela v hornim levem rohu vzdalenost do dalsiho ukonu a na liste se misto nazvu dalsi odbocky napsala silnice po ktere jedu. chtel jsem pockat do odbocky jestli se to nezmeni ale radsi jsem stopnul trasu a zadal znova. okamzite se tam ten ukon ukazal. stalo se mi to za tu cestu 2x.

Ano, potvrzuji, stalo jse me to tez, vicekrat. A jeste jednou, po prepocitani, se Garmin znova nabootoval. Mam Software 4.20, a prej to melo byt vyreseny!?!?
Strogoff
 
Příspěvků: 15
Registrace: 10.06.11 15:21 (Pá)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod VirtualCZ » 05.07.11 12:27 (Út)

Path napsal:Ano, jedná se o tyto rozdíly plus rozdíl v kapacitě vnitřní paměti. Nuvi 3760 má cca 2GB paměti, nuvi 3790 necelých 8GB.

Já mám 3760 s LT kupovanou někdy v září před rokem a má 4GB, resp. nějakých 3,6GB...
Blade 3760 LT
VirtualCZ
 
Příspěvků: 58
Registrace: 11.03.08 17:05 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Path » 08.07.11 11:04 (Pá)

Hrobocop napsal:Já se trápím s tímhle zmetkem už víc než půl roku. Za tu dobu mám 1x reklamovaný (a vyměněný) přístroj se stále stejnou chybou - nechce resetovat, navigaci, která mě vede kam se jí zachce po libovolných polňačkách, neschopnou simulace trasy - teda umí to, ale zkuste si projet trasu třeba do Chorvatska, se šílenou dobou aktualizace map a tisícem dalších vad a nefunkčích funkcí, probíraných zde na fóru. Takže poučení - Garmin už nikdy!


Projel jsem téměř celé Chorvatsko plus okolí s verzí fw 4.10 a mapou CNEU 2012.10. Co se týká mapy, zde nebyl žádný problém, žádné trhání, které se zde několikrát probíralo. JCV také fungovalo korektně. Co mi ale dost vadilo bylo plánování cesty ve Slovinsku, kde jsem se snažil vyhnout dálnici a když jsem postupně zadával průjezdní body v pořadí Mureck, Lenart, Ptuj, pak trasování neodpovídalo mé představě. V každém průjezdu mě táhl do centra (ale to bych i respektoval) a pak se trasa docela nelogicky zalomila zpět na dálnici. Nakonec jsem musel zadávat průjezdy postupně, jak jsem projížděl jednotlivými městy.

Dál jsem se soustředil na sekání hlasu, proto jsem využil oficiální hlas i Šmirdu a až do Slovinska žádný problém. Pak sem tam pauza ve větě, kterou zaznamenal téměř každý ve voze. Zadrhnutí nebylo pravidlem, ale sem tam se hlas "přiseknul".

Kromě výše zmíněného jiné problémy nebyly. Navigace vedla s jistotou, řazení pruhů také pomohlo.

BorekB napsal:1) Dá se nějak zapnout zvuková indikace překročení rychlosti? V nastaveních jsem nic nenašel.

Nedá. Jedná se pouze o vizuální indikaci.

BorekB napsal:2) Přepínat mezi silniční a turistickou mapou musím manuálně? Bylo by to dost hloupé, ale při změně módu mi to mapu nepřepne.

Mapy lze přepínat pouze ručně.

BorekB napsal:3) Jak na mapě zobrazit benzínky nebo bankomaty v okolí? (Možná obecněji - jak na mapě vůbec zobrazit POI? Základní věc, ale nemůžu to najít.)

POI, které jsou součástí mapy bohužel zobrazit nelze. Nevím, proč to Garmin vypustil, ale je to tak. Vlastní POI a Waypointy se v mapě zobrazují.

BorekB napsal:4) Šlo by nějak stručně shrnout nebo odkázat na vysvětlení, jak navigace počítá čas do cíle? Zajímalo by mě např., jakou rychlost na jednotlivých úsecích očekává (jestli např. mimo obec 90 nebo chytře předpokládá nižší průměrnou rychlost), jestli počítá s tím, že na trase se semafory něco prostojím apod.

Algoritmus je know-how Garminu a nikde ho nepublikoval a navíc se může mezi modely, ale i jednotlivými verzemi lišit. Minimálně vychází z atributů rychlosti pro dané úseky komunikace.

BorekB napsal:5) Ad semafory - ví o nich tenhle Garmin vůbec? Mně připadá, že při výpočtu semafory ignoruje a pak mě klidně žene do ulic, kde hodně času prostojím na červenou.

Pochybuji, že by se o toto výpočet opíral. K tomu Garmin testuje sbírání statistických informací od uživatelů, viz trafficTrends™ a myTrends™.[/quote]

BorekB napsal:6) Fungují v ČR vůbec dopravní informace? Při průjezdu Prahou jsme stáli v zácpě a ikona autíček byla zelená.

Pokud máte na mysli RDS-TMC, tak na to názory různí. Za mě říkám, že nefunguje. Navíc je zde problém přímo s mapou CNEU, kde RDS-TMC už v několikáté verzi nefunguje korektně.

BorekB napsal:7) Když vím, že cestou někam chci jet přes Prahu, jak toto Garminu zadám? Chce to po mně bod, ale já bod nevím - vím jen přibližnou oblast.

To je docela problém. Obvykle zadáte název města jako průjezdní bod, ale pořád se jedná o bod, který geograficky ukazuje někam do středu města a navigace se vás k němu snaží vést. Vhodné by byla možnost volby, zda se jedná opravdu o cílenou souřadnici nebo přibližný směr průjezdu, tedy ne nutný průjezd souřadnicí. [/quote]

BorekB napsal:8) Je k něčemu Atlas Czech? Přestalo mi to s ním ukazovat upozornění na povolenou rychlost a výhod jsem si nějak nevšiml - jaké to mají být?

Tomu se zde věnovalo několik samostatných témat.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 5 návštevníků.