Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Path » 11.06.11 23:43 (So)

Ano, jedná se o tyto rozdíly plus rozdíl v kapacitě vnitřní paměti. Nuvi 3760 má cca 2GB paměti, nuvi 3790 necelých 8GB.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod eidz » 12.06.11 21:21 (Ne)

Pro mě zklamáním z modelu 3790 je to, že neumí MP3. Ne, že by navigace primárně sloužila jako MP3 přehrávač, ale autorádio MP3 neumí, USB nemá, tak předchozí navigace s SD kartou sloužila jako zdroj MP3 zvuků :-)
A co mě model 3790 asi naučí - jak jej odemknout a flashnout na jiný systém. Ač jsem to nikdy nedělal a nejsem zastáncem tohoto postupu, tak tato "vlajková" loď od Garminu mě jen zklamala.
Co se týká rychlosti vykreslování map, tak už na 765 jsem byl zvyklý, že vidím fialovou čáru a nic okolo a 3790 mě tento zvyk neodnaučila.
Sekání testovacího hlasu beru, to je můj boj, ale opět na 765 to bylo lepší.
Doporučil bych jediné - koupit tam, kde to půjde bez udání důvodu vrátit. Koupit, nejezdit hromadu hodin a rozhodnout se sám. A šel bych i do jiných značek. Např. zmiňovaná aktualizace 4x ročně je fajn, ale 4x ročně stáhneš 3 GB dat, na HDD bude třeba min. 5 GB, prostě tohle má Garmin hodně nedotažené.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz

Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Odeslatod Kodýl » 12.06.11 21:46 (Ne)

eidz napsal:A co mě model 3790 asi naučí - jak jej odemknout a flashnout na jiný systém.

Tak to jediný ti opravdu nepůjde.
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl

Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Odeslatod Strogoff » 13.06.11 9:27 (Po)

Path napsal:Dokonalost nikdo nezmiňoval, ale jakou tedy navigaci si má uživatel koupit, pokud se budeme bavit o této značce?

Tak na tuhle otazku nemam odpoved. Osobne si priste necham pujcit vice modelu na tyden, abych videl jak fungujou, a podle toho se rozhodnu (vim, v CZ tohle asi nikdy nepujde). To co me hlavne zarazilo u Garminu 3790 je, ze jsem koupil GPS za 10.000Kc, v kategorii "nej nej..." a doted se chova jako GPS za polovicku ceny.
Dalsi priklad nedostatku. O vikendu jsem stahnul novou mapu (5 hodin mimochodem). Kdyz chci pouzit "voice command" na Ulice, Mesta, nebo krizovatky, tak me GPS hlasi "Neni dostupne pro Ceskou Republiku" (presto ze je moje GPS v Anglictine). Zajimave je, ze Garmin tohle nikde nepise, ze v CZ funguje "voice command" jen na pul (jo, pise se, ze nektere moznosti nejsou dostupne v neketerech zemi. Jake? To se clovek dozvi az to koupi). Rozhodne pred koupeni bych doporucil "pujcku" na par dni, a podle (ne)spokojenosti vratit a vybrat jiny model.
Strogoff

Registrace: 10.06.11 15:21 (Pá)

Odeslatod Path » 13.06.11 14:17 (Po)

eidz napsal:..Co se týká rychlosti vykreslování map, tak už na 765 jsem byl zvyklý, že vidím fialovou čáru a nic okolo a 3790 mě tento zvyk neodnaučila.

Poslední dobou si na to stěžuje více uživatelů, ale já tento problém vůbec nemám a to má celkem tři 3790-ky, které točím. Jednu rok starou a dvě pořízené na konci loňského roku. Ani s jednou jsem problémy s vykreslením nezaznamenal, tedy pokud nebudu počítat testování s SG/MAL firmware, kde se vykreslení mapy trhalo kontinuálně.

Ani s trhání hlasu nemám problémy, pouze poslední verze Šmirdy mi hlásí nesmysly u jediného určitého manévru, ale ještě jsem se nedostal k tomu, abych hlas přepracoval.

Z řečí, které se tu vedou začínám mít podezření, že některé série 37xx budou vadné - jiný typ hw. Mě se ale takový přístroj do ruky zatím nedostal.

Strogoff napsal:Dalsi priklad nedostatku. O vikendu jsem stahnul novou mapu (5 hodin mimochodem).

Tak zrovna v tomto žádný problém, vzhledem ke stahovanému datovému objemu nevidím.

Strogoff napsal:Kdyz chci pouzit "voice command" na Ulice, Mesta, nebo krizovatky, tak me GPS hlasi "Neni dostupne pro Ceskou Republiku" (presto ze je moje GPS v Anglictine). Zajimave je, ze Garmin tohle nikde nepise, ze v CZ funguje "voice command" jen na pul (jo, pise se, ze nektere moznosti nejsou dostupne v neketerech zemi. Jake? To se clovek dozvi az to koupi).

Tohle bych dával za vinu obchodníkovi, který na toto omezení neupozorní. Pokud to je pro vás nezbytná funkce, klidně mu to omlaťte o hlavu.

Strogoff napsal:Rozhodne pred koupeni bych doporucil "pujcku" na par dni, a podle (ne)spokojenosti vratit a vybrat jiny model.

Ideální stav. Bohužel ve větší míře asi nerealizovatelné.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Kofolytik » 13.06.11 19:05 (Po)

Nejen 37X0. Teď jsem vrátil kvůli stejné chybě už druhou 1695, protože se před každým zvukem ozvala z reproduktoru rána, jako když zapínáte hodně staré reproduktory u počítače.
Obrázek uživatele
Kofolytik

Registrace: 10.09.08 16:23 (St)

Odeslatod Path » 13.06.11 23:36 (Po)

Dělá to i s tímto hlasem (v En)?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod mege » 13.06.11 23:52 (Po)

Nevite někdo odkud bych mohl stáhnout návod v češtině na 3790?
mege

Registrace: 10.06.11 13:43 (Pá)

Odeslatod Path » 13.06.11 23:55 (Po)

Český návod se dodává v papírové podobě pouze k přístrojům zakoupených z české distribuce. Anglický si ale můžete stáhnout zde a když něčemu neporozumíte, zeptejte se.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod vadraj » 18.06.11 15:11 (So)

Já bych sem přidal i svůj postřeh na navigaci.
Mám poslední fw 4.1. Hlas Brousek se mi seká( koktá) hodně - stalo se mi, že při jedné větě se 4x zasekl. Nainstaloval jsem si i databázi přejezdů. Ze začátku mi vždy řekl 1x, že se blížím k přejezdu. Jenže dnes mi na tom samém přejezdu tu hlášku navigace opakuje už 3x !!
Dělá vám to někomu taky?
Garmin nüvi 3790T,CN Europe NT2011.40 3D,CN Europe NT2011.40 ALL trafficTrends Europe 4.00,ATLAS Czech 2010NT,Adresy CRv1, TOPO Czech 2010,Lifetime, Čidlo ecoRouteHD.
vadraj

Registrace: 05.11.10 15:48 (Pá)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače