mege napsal:Každá navigace asi má svoje klady a zápory a vybrat dokonalou asi nelze...
Kdyby existovala dokonalá navigace, toto fórum by ztrácelo smysl.
mege napsal:Jen se chci ještě zeptat jestli když jí tady koupím a budu chtít aktualizovat FW, protože tam nebude asi ten 4.0 co je ke stažení na tomto fóru, můžu tam stáhnout konkrétně ten nebo musím nějakou verzi pro Anlgii? Jestli mi zůstane všchno v nastavení jak má pro anglii jako vzdálenost, rychlost v milích, místní PSČ, které tady jsou obvzlášť důležité atd.
Je jedno, kde ji koupíte (EU nebo US), firmware je stejný a lokalizace není jeho součástí. Jazykovou mutaci můžete kdykoli změnit a stejně tak nastavení jednotek (míle vs km atp.). To platí pro všechny modely tohoto výrobce. Firmware se aktualizuje pomocí aplikace WebUpdater.
mege napsal:...Jinač by asi potěšila funkce, kdy by šlo edivovat mapu, konkrétně když zjistím že je třeba změněna jednosměrka nebo nelze odbočit podle navigace do požadovaného směru a mapové podklady to ještě neobsahují, todle asi Garmin nemá že?
Do mapy nezasáhnete, bohužel. Společnost Navteq, která Garminu dodává data pro výrobu map se ale celkem činí a máte možnost mapu aktualizovat několikrát do roka. Možnost zakázat konkrétní komunikaci v mapě stále nechce Garmin (z pro mě nepochopitelných důvodů) přidat.
Strogoff napsal:Mege, neee... nekupuj Garmin 3790. Neni to vubec dokonala GPSka. Osobne ji mam 1 rok, a po Garminu 760, muzu rict ze je to fakt nedokoncenej a chybnej produkt...
Svým způsobem má Strogoff pravdu. 37xx má dost nedodělků, které by měl odstranit. Ostatně kdysi slavná nuvi 760 na tom byla obdobně. K dnešnímu dni má už 14 aktualizací firmware a to nemá zdaleka tolik fcí jako 37xx.
V každým případě Garmin na uživatele nepůsobí dobře, když otálí s aktualizacemi, které alespoň základní chyby odladí. Drtivá většina problémů, kterých se to týká se probírala i zde.
S nuvi 37xx mám najezděno hodně kilometrů a když pominu nefunkční plánovač cesty a menší komplikaci při upřesnění cíle na mapě - ten ovšem vychází ze zkušeností typu "už jsem tam byl", tak jsem žádné zásadní problémy s tímto modelem nezaznamenal. Co se týká nečekaných restartů, ty se objevily po aktualizaci fw, kdy se nuvi cca 2x samovolně restartovalo - pravděpodobně nesoulad v konfiguračním regionu, ale pak šlapalo jako z partesu.
Strogoff napsal:..Kdyz GPSka prepocitava trasu, muze to trvat veky (az 45 sekund), a dostane se do nekonecneho prepocitavani
Nikdy se mi nestalo.
Strogoff napsal:Kdyz prepocitava, po kazdim druhim "prepoctu" se zasekne (crash) a musi zase nabehnout (1 az 2 min)
Nestává se mi to.
Strogoff napsal: Voice Command nefunguje v Cechach ("Spell Town" neukazuje Ceske mesta ale Anglicke ostrovy)
České ASR není podporované a nikdo to ani neuvádí. Logicky nebude možné hledat české názvy s předvolenou angličtinou. V UK s tím problém rozhodně nebude.
Strogoff napsal:Fakt doporucuju precist peclive prispevky na fora (Path.cz, POI.cz, GPSPassion.com) nez nakoupis tuhle GPSku. A pokud na Garmin 3790 budes trvat, klidne te prodam moji, za symbolickou cenu. Uz me nebavi cekat na BugFix ktere asi nikdy neprijdou.
Nabídněte cenu v sekci Bazar.
Strogoff napsal:...nekupuj Garmin 3790. Neni to vubec dokonala GPSka. Osobne ji mam 1 rok, a po Garminu 760, muzu rict ze je to fakt nedokoncenej a chybnej produkt.
Dokonalost nikdo nezmiňoval, ale jakou tedy navigaci si má uživatel koupit, pokud se budeme bavit o této značce?