Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod mege » 10.06.11 13:55 (Pá)

Dobrý den, uvažuji o koupi navigace Garmin 3790T, žiji nyní v Londýně a živím se zde jako private driver, tak že docela dost jezdím po Londýně, kde je traffic docela busy! Chtěl bych se zeptat jestlli někdo neví zda bude tato navigace to pravé ořechové? Nebo bych měl spíše uvažovat o něčem jinačím?

Předem děkuji za odpovědi...
mege

Registrace: 10.06.11 13:43 (Pá)

Odeslatod Path » 10.06.11 14:01 (Pá)

Neměl bych problém s volbou tohoto modelu, ale doporučuji vám navštívit místní pobočku Garminu a nuvi 3790T si osahat. A pozor, UK má některé dopravní informace zpoplatněné, tak ještě ověřte cenu. Také zvažte možnost doživotní aktualizace map.

Klidně se poohlídněte i u konkurence.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod mege » 10.06.11 14:27 (Pá)

Díky za rychlou odpověď, viděl jsem na vlastní oči v obchodě s elektrem 3760. Ale o vzhed mi ani nejde pro mě nejdůležitější aby dobře navigovala, protože je to tady fakt šílene, navíc s touto práci tady začínám. Proto se na navigaci budu muset maximálně spolehnout a to 12 hodin denně.Jinač jsem ji našel nejlevněji v tady tom obchodě: http://www.handtec.co.uk/product.php/45 ... fetime-map
a samozřejmě chci aby měla Lifetime maps. Cena je celkem přijatelná a psal jsem i na Garmin.cz a dostal oficiální vyjádření, že mapy budu moc stahovat i u nás když se vrátím do ČR, že je to stejné jako kdybych to kupoval u nás, akorát k tomu nedostanu ty turistickou mapu a český návod. Nicméně jsem uvažoval i modelu 1490TV, protože má zabudovaný DVB-T tuner a když trávím půl dne v autě abych si mohl přeba pustit TV. V navigacích se vůbec nevyznám, jsem v tomto oboru úplny ačátečník...Proto nevím co přesně zvolit? Jestli zmiňované Garminy nebo se podívat i po jinačích značkách, dost lidi tady má třeba TomTom, ale jak jsem říkal nevyznám se v tomto a nechám si poradit...
Naposledy editoval mege dne 10.06.11 14:45 (Pá). Počet editací: 1x.
mege

Odeslatod Path » 10.06.11 14:43 (Pá)

Ono je vždy složité zvolit správný model. 1490TV je vhodná pro řidiče, kteří stráví hodně času ve stojícím voze, na druhou stranu má 3790 lepší rozlišení, 3D budovy, myTrends, trafficTrends, hlasové ovládání (v angličtině). A je to samozřejmě i o výši investice, kterou jste ochoten akceptovat. Já vím, TV v autě je lákavá představa.

Jen velice nerad osobně doporučuji konkrétní modely, to si každý musí zvážit sám, ale kdybych měl před sebou takovou volbu, šel bych do 3790LMT. Čas strávený v autě při čekání si dovedu představit jinak než sledování TV. To už bych si pořídil nějaký mini NTB s připojením k internetu. Externí USB TV tuner se k němu dá také dokoupit - pokud nekoupíte integrovaný.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod mege » 10.06.11 15:05 (Pá)

V mé roli finance jdou bokem.Fakt bych potřeboval aby když povezu zákazníka se mi navigace nesekala, dovezla mě do cíle a fungovala 12 hodin denně.A jsem v podstatě rozhodnut pro zmiňovaný model. Jen se chci ještě zeptat jestli když jí tady koupím a budu chtít aktualizovat FW, protože tam nebude asi ten 4.0 co je ke stažení na tomto fóru, můžu tam stáhnout konkrétně ten nebo musím nějakou verzi pro Anlgii? Jestli mi zůstane všchno v nastavení jak má pro anglii jako vzdálenost, rychlost v milích, místní PSČ, které tady jsou obvzlášť důležité atd. V te anglické verzi asi čeština nebude že? Chtěl bych tam totiž mít češtinu a údaje v angličtině jako vzdálenost a rychlost v mílich atd.?
mege

Odeslatod Strogoff » 10.06.11 16:19 (Pá)

Mege, neee... nekupuj Garmin 3790. Neni to vubec dokonala GPSka. Osobne ji mam 1 rok, a po Garminu 760, muzu rict ze je to fakt nedokoncenej a chybnej produkt. Podivej se sem:
http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=140700#991415

A to je jen maly seznam problemu ktere jeste Garmin nevyresil uz vic nez rok. Muzem jeste pridat:
- planovane trasy na Mpasource se nedaj stahnout do GPSky
- planovani trasy (vice bodu, ViaPoints) nefunguje
- Map update na PC pozaduje minimalne 10Gb volne na disku C: (5Gb pro mapu, plus 5Gb na operaci), bez ohledu na misto na jinem disku (D:) Tohle je asi problem vsech Garminu, a ne jenom 3790.
- Kdyz GPSka prepocitava trasu, muze to trvat veky (az 45 sekund), a dostane se do nekonecneho prepocitavani
- Kdyz prepocitava, po kazdim druhim "prepoctu" se zasekne (crash) a musi zase nabehnout (1 az 2 min)
- Voice Command nefunguje v Cechach ("Spell Town" neukazuje Ceske mesta ale Anglicke ostrovy). Nevim jak v Londine?

Horsi, vypada to, ze Garmin nebude dale podporovat (vyvyjet) serii 3790. Vice:
http://gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=141434
Fakt doporucuju precist peclive prispevky na fora (Path.cz, POI.cz, GPSPassion.com) nez nakoupis tuhle GPSku. A pokud na Garmin 3790 budes trvat, klidne te prodam moji, za symbolickou cenu. Uz me nebavi cekat na BugFix ktere asi nikdy neprijdou.

Sorry za moji lamanou Cestinu, ona neni muj matersky jazyk. Hlavne sem se snazil varovat pred nakupem. Good luck Dude!
Strogoff

Registrace: 10.06.11 15:21 (Pá)

Odeslatod mr.mates » 10.06.11 16:28 (Pá)

Dovolím si reagovat, na tu dlouhou dobu přepočtu. Měl jsem 765.tku a co se rychlosti týče, 3790-tka je nebe a dudy. Prostě je daleko rychlejší. Ano, absence možnosti naplánovat si trasu v MapSource mi chybí, ale s tím asi nic nenadělám. Snad se dočkám i chvíle, kdy bude funkční plánování trasy s více průjezdními body.
Ale SPOLÉHAT SE NA 100% na navigaci je sebevražda. Je to hlavně o mapách a ne o navigaci!!!
Pokud budeš jezdit 12 hodin denně, pak se trasy stejně naučíš nazpamět a navigaci budeš brát jako doplněk.
mr.mates

Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

Odeslatod mege » 10.06.11 18:57 (Pá)

Já říkám, jsem v tomto úplny laik.Jak říkaté, postupem času navigaci budu potřebovat méně a méně, ale začátku se potřebuji na ní spolehnout. Každá navigace asi má svoje klady a zápory a vybrat dokonalou asi nelze.Je otázkou které navigace se k tomu ideálu alespoň přibližují...Myslel jsem, že Garmin vydáva upravy FW a opravuje tam chyby.Alespoň co jsem šetl v tomto foru.Souhlasím s tím, že spíše než o samotných přístrojích to bude taky hodně o mapových podkladech jak je mají jednotlivé společnosti zpracované...Jinač by asi potěšila funkce, kdy by šlo edivovat mapu, konkrétně když zjistím že je třeba změněna jednosměrka nebo nelze odbočit podle navigace do požadovaného směru a mapové podklady to ještě neobsahují, todle asi Garmin nemá že? Jinač píšete že tento model nemám kupovat, ale nenavrhl jste mí nějakou alternativu? A jaký je důvod proč se Garmin nebude věnovat tomuto modelu, když jsem četl, že v blízké době další movoul neplánuje a bude pilovat tuto svou "vlajkovou loď"...
mege

Odeslatod Path » 10.06.11 23:36 (Pá)

mege napsal:Každá navigace asi má svoje klady a zápory a vybrat dokonalou asi nelze...

Kdyby existovala dokonalá navigace, toto fórum by ztrácelo smysl.

mege napsal:Jen se chci ještě zeptat jestli když jí tady koupím a budu chtít aktualizovat FW, protože tam nebude asi ten 4.0 co je ke stažení na tomto fóru, můžu tam stáhnout konkrétně ten nebo musím nějakou verzi pro Anlgii? Jestli mi zůstane všchno v nastavení jak má pro anglii jako vzdálenost, rychlost v milích, místní PSČ, které tady jsou obvzlášť důležité atd.

Je jedno, kde ji koupíte (EU nebo US), firmware je stejný a lokalizace není jeho součástí. Jazykovou mutaci můžete kdykoli změnit a stejně tak nastavení jednotek (míle vs km atp.). To platí pro všechny modely tohoto výrobce. Firmware se aktualizuje pomocí aplikace WebUpdater.

mege napsal:...Jinač by asi potěšila funkce, kdy by šlo edivovat mapu, konkrétně když zjistím že je třeba změněna jednosměrka nebo nelze odbočit podle navigace do požadovaného směru a mapové podklady to ještě neobsahují, todle asi Garmin nemá že?

Do mapy nezasáhnete, bohužel. Společnost Navteq, která Garminu dodává data pro výrobu map se ale celkem činí a máte možnost mapu aktualizovat několikrát do roka. Možnost zakázat konkrétní komunikaci v mapě stále nechce Garmin (z pro mě nepochopitelných důvodů) přidat.

Strogoff napsal:Mege, neee... nekupuj Garmin 3790. Neni to vubec dokonala GPSka. Osobne ji mam 1 rok, a po Garminu 760, muzu rict ze je to fakt nedokoncenej a chybnej produkt...

Svým způsobem má Strogoff pravdu. 37xx má dost nedodělků, které by měl odstranit. Ostatně kdysi slavná nuvi 760 na tom byla obdobně. K dnešnímu dni má už 14 aktualizací firmware a to nemá zdaleka tolik fcí jako 37xx.

V každým případě Garmin na uživatele nepůsobí dobře, když otálí s aktualizacemi, které alespoň základní chyby odladí. Drtivá většina problémů, kterých se to týká se probírala i zde.

S nuvi 37xx mám najezděno hodně kilometrů a když pominu nefunkční plánovač cesty a menší komplikaci při upřesnění cíle na mapě - ten ovšem vychází ze zkušeností typu "už jsem tam byl", tak jsem žádné zásadní problémy s tímto modelem nezaznamenal. Co se týká nečekaných restartů, ty se objevily po aktualizaci fw, kdy se nuvi cca 2x samovolně restartovalo - pravděpodobně nesoulad v konfiguračním regionu, ale pak šlapalo jako z partesu.

Strogoff napsal:..Kdyz GPSka prepocitava trasu, muze to trvat veky (az 45 sekund), a dostane se do nekonecneho prepocitavani

Nikdy se mi nestalo.

Strogoff napsal:Kdyz prepocitava, po kazdim druhim "prepoctu" se zasekne (crash) a musi zase nabehnout (1 az 2 min)

Nestává se mi to.

Strogoff napsal: Voice Command nefunguje v Cechach ("Spell Town" neukazuje Ceske mesta ale Anglicke ostrovy)

České ASR není podporované a nikdo to ani neuvádí. Logicky nebude možné hledat české názvy s předvolenou angličtinou. V UK s tím problém rozhodně nebude.

Strogoff napsal:Fakt doporucuju precist peclive prispevky na fora (Path.cz, POI.cz, GPSPassion.com) nez nakoupis tuhle GPSku. A pokud na Garmin 3790 budes trvat, klidne te prodam moji, za symbolickou cenu. Uz me nebavi cekat na BugFix ktere asi nikdy neprijdou.

Nabídněte cenu v sekci Bazar.

Strogoff napsal:...nekupuj Garmin 3790. Neni to vubec dokonala GPSka. Osobne ji mam 1 rok, a po Garminu 760, muzu rict ze je to fakt nedokoncenej a chybnej produkt.

Dokonalost nikdo nezmiňoval, ale jakou tedy navigaci si má uživatel koupit, pokud se budeme bavit o této značce?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod mege » 11.06.11 12:43 (So)

A poslední otázka, jsou mezi modely 3760 a 3790 rozdíly jen v tom že 3790 má hlasové ovládní a 3D zobrazení některých budou? Protože tyto fuknce jsou pro mě nepodstané a obešel bych se bez nich...
mege

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače