Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod eidz » 20.05.11 13:20 (Pá)

Díky Path, to je ono. Po restartu se mi tato položka přepsala. Třeba časem bude skin obrazovky více uživatelsky nastavitelný. Třeba při
Nástroje > Nastavení > Navigace > Automobil > Rozvržení mapových dat > Více dat
budu v tomto menu, tak bude náhled, co to udělá....
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz

Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Odeslatod mlog » 20.05.11 13:55 (Pá)

Takže ještě jedna malá poznámka ke zrychlení hlasových pokynů. Podle všeho to dělá pouze verze Brousek_Q6. Ráno s "normálním" Brouskem kritická věta zazněla a nic se nestalo. I když není vyloučeno, že u něj to může dělat zase jiná věta. ;)
mlog

Registrace: 08.11.10 21:57 (Po)

Odeslatod prena » 20.05.11 20:44 (Pá)

Dobrý den,

máme nově koupenou navigaci 3790 a rád bych se zeptal na dvě věci... Musíte také při každém spuštění odkliknout "Licenční smlouvy s koncovým uživatelem" ? Přijde mi to nějaké divné.. A pak druhá věc- při instalaci aktualizace mapových podkladů za pomoci Garmin Map Updater v.2.6.2011 mi vyskočí chyba po stáhnutí mapy a instalátor se ukončí. Není tedy možné tento mapový update nainstalovat (v přístroji mám 2011.20) a licenci Lifetime.

Budu vděčný za každou radu, protože jinak vypadá navigace krásně, displej úžasně čitelný a zářivý :)
prena

Registrace: 20.05.11 20:37 (Pá)

Odeslatod Path » 20.05.11 21:45 (Pá)

Potvrzení licenčního ujednání se bude opakovat do doby, než se s navigací reálně projedete nebo projdete. Jedná se o tzv. initial fix (iFix), který stanoví první použití navigace, resp. datum, od kterého začíná běžet 60ti denní lhůta pro možnost první aktualizace mapy zdarma. Podmínka pohyb přijímače je z důvodu obvyklého předvádění přístrojů na pultech obchodů. Díky této podmínce si iFix aktivuje až sám uživatel.

Jakou chybu vám MapUpdater hlásí? Tento program moc na chyby netrpí, takže může být problém někde v PC. Zkuste aktualizovat Windows včetně .Net Frameworku 4. Kdyby to nepomohlo, spusťte MapUpdater s právy administrátora. Teoreticky by mohl problémy způsobovat také nějaký defender (anti malware, antivirus atp.)
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod prena » 20.05.11 22:19 (Pá)

Dobrý den,

Děkuji za vyčerpávající odpověď na první dotaz :)

Ohledně druhého dotazu přikládám obrázky dané chybové hlášky. Zkusím instalaci na jiném počítači, popřípadě omezit antivirový program, snížit ochranu firewallem. Ohledně aktualizace NetFrameworku a spuštění MapUpdater s právy administrátora si asi budu muset trošku něco načíst, protože moc nevím, jak přesně na to.. :oops:

Díky moc za rady, oceňuji Vaši pomoc.
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
prena

Odeslatod Path » 20.05.11 22:52 (Pá)

MapUpdater vytváří log do souboru SetupLog.txt, který se ukládá do složky:

%appdata%\Garmin\Map Update

Můžete tento soubor přiložit? Cesta k souboru SetupLog.txt je následující:

Win 7: C:\Users\{uživatel}\AppData\Roaming\GARMIN\Map Update\

Win XP: C:\Documents and Settings\{uživatel}\Application Data\GARMIN\Map Update\

Podívejte se do ovládací panelů (odinstalace programů), jaké verze máte instalované u Microsoft .Net Framework. Pro MapUpdater potřebujete verzi číslo 4. V případě problémů doporučuji nejprve všechny verze Frameworku odinstalovat a opětovně provést aktualizaci systému - Framework by se měl v rámci aktualizace nabídnout k intslaci.

Pokud chcete instalovat Framework manuálně, stáhněte si instalační soubor z této stránky.

Další podmínkou je mít dostatek místa na disku C:\, a to minimálně 8 GB. Také vždy doporučuji spouštět program MapUpdater s oprávněním administrátora.

Poznámka: Před spuštěním instalace aplikace MapUpdater se vždy přesvědčte, že máte jeho poslední verzi (aktuálně staženou z webu Garmin).
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod prena » 21.05.11 9:29 (So)

Tak jsem zkontroloval Framework a mám verzi 4, také místa na disku je dostatek. Připojuji log.
Naposledy editoval prena dne 22.05.11 9:35 (Ne). Počet editací: 1x.
prena

Odeslatod prena » 21.05.11 12:23 (So)

Hlásím úspěch! :D

Díky přihlášení přes administrátora se podařilo mapy aktualizovat!

Opravdu moc děkuji za Vaši pomoc, je neocenitelná :thumb:
prena

Odeslatod Milhaus65 » 23.05.11 19:08 (Po)

Tak jsem s 3790 fw 4.10 najel 2400 km za 4 dny a moje negativní zkušenosti:
- chybný udaj o spotřebě paliva přes EcorouteHD, vyšší údaj o 80% než je real, dříve se starší verzi fw ok.
- mizení navigační šipky z levého horního rohu. Nutno vyskočit z mapy do menu a zpět.
- v menu TMC zůstane viset ikona "vybrat jinout trasu" i když na trase nic není
Tak se mi zdá , že nám to Garmin víc kazí než opravuje.
Nuvi 3597 LTM
Magnetti Marelli RT6
Obrázek uživatele
Milhaus65

Registrace: 03.08.10 19:20 (Út)

Odeslatod mr.mates » 24.05.11 7:39 (Út)

Ahoj všem
nevím, možná dělám něco blbě, ale funguje s posledním firmware už korektně plánování tras :o ?
Zkusil jsem si dát trasu s mezibodem a nějak mi to opět skončilo na tom prvním zadaném bodu, kde mi navigace suše oznámila :oops: , že jsme v cíli :ohmy: .
mr.mates

Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače