Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod W-A-S-P » 19.05.11 12:16 (Čt)

Tak jsem provedl downgrade - HW reset - upgrade na FW 4.10 a nic. Stale ty dvě stejné chyby. Chybí položka automatické měřítko a ikona rychlosti komunikace je viz příloha...

Děkuji za snahu.
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
W-A-S-P
 
Příspěvků: 18
Registrace: 04.04.09 18:12 (So)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Path » 19.05.11 12:21 (Čt)

Pozor, aktivace automatického měřítka (auto zoom) nesouvisí se zobrazováním mapového měřítka, ale s automatickým přiblížením/oddálením mapy během navigace. Celou dobu je řeč o zobrazení této položky v nastavení: viewtopic.php?p=11830#p11830

Ten indikátor je pouze kosmetická záležitost a obvykle by měl postačovat HW reset s následnou volbou lokality (Česká republika) po prvním spuštění.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod W-A-S-P » 19.05.11 12:28 (Čt)

Ano chápu funkci auto zoom a taky souhlasím a chápu, že indikátor rychlosti souvisí s lokalitou, ale mě se po HW resetu volba lokality nenabídne. A rovnou to chce PIN a vše je v anglickém jazyce. V tom bude zřejmě ten pes. Ale jak jinak vyvolat volbu lokality nevím. A proč mě po HW resetu (zkoušeny oba postupy jak přes pravý dolní roh tak přes ikonu tachometru) nevyběhne volaba lokality to netuším. Ještě mě napadá odpojení baterie, ale zatím nevím kudy do navigace a nevím zda na to mám odvahu - navi ještě v záruce.

Edit: Tak musí se vypnout PIN pak to po HW resetu výběr lokality nabídne. Jdu zkontrolovat inidkátor.
Edit: Tak indikátor již OK a dokonce se vážení objevila i volba Automatické měřítko - takže vyřešeno. Díky moc za pomoc a nejen dnes!

Děkuji. Vláďa
W-A-S-P
 
Příspěvků: 18
Registrace: 04.04.09 18:12 (So)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod VirtualCZ » 19.05.11 13:01 (Čt)

mr.mates napsal:
mlog napsal:Používám hlas Brousek a pokud navigace 3790 začne přepočítávat cestu a pan Brousek zahlásí : "Opustili jste plánovanou trasu" všechny následující hlasové pokyny (i po přepnutí na jiný hlas) jsou tak 20x zrychlené. Pomůže pouze vypnutí a následné spuštění. Po jiné hlášce se mi to ještě nestalo.
Brouska jsem vyzkoušel a měl jsem ho puštěný cca týden a namotal jsem s ním cca 2000 km. Ani jednou se mi to nestalo, i když přepočítával jak vzteklý. Poté jsem přešel zpět k oblíbenému Šmirdovi.

Stalo se mi to také, mám ale pocit, že to nebylo vždy při přepočtu trasy, resp. na začátku cca 120km trasy se to (při změně trasy) stalo, po vypnutí/zapnutí pokračovalo navigování a při další změně trasy se to už neopakovalo.
Jinak se mi Brousek seká víc než Šmirda, tak používám taky Šmirdu.
Blade 3760 LT
VirtualCZ
 
Příspěvků: 58
Registrace: 11.03.08 17:05 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod mlog » 19.05.11 16:36 (Čt)

Ještě k tomu zrychlenému přehrávání u hlasu Brousek. Možná jsem to špatně popsal, ale nedělá to při každé změně trasy a přepočítávání. Používá totiž různé fráze a v drtivé většině případů říká něco jiného. Dělá to jedině, když přepočítává a při tom řekne "Opustili jste plánovanou trasu". (Možná říká "opouštíte", teď opravdu nevím).
Je jedno, jestli je to na začátku trasy nebo na konci, ale jakmile řekne tuto větu, je 100% jistota, že víc už od něj neuslyším. Jako by ta věta nebyla správně nadefinovaná.
V jiném případě se to nikdy nestalo. Zajímalo by mě, kdyby ta věta se z hlasu odstranila, jestli by to dělal i nadále, případně kdy.
Opravdu by se s tím nedalo něco udělat? Můžu nějak do hlasu zasáhnout sám?
mlog
 
Příspěvků: 21
Registrace: 08.11.10 21:57 (Po)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Garmin OC Letňany » 19.05.11 19:08 (Čt)

Napište mi na email bures@garmin.cz kterou přesně větu chcete odstranit - pro testovací účely Vám hlas vytvořím
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod mlog » 19.05.11 20:02 (Čt)

to Garmin OC Letňany

Zasláno. Předem děkuju.
mlog
 
Příspěvků: 21
Registrace: 08.11.10 21:57 (Po)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod eidz » 20.05.11 7:26 (Pá)

V příspěvku od W-A-S-P je print screen, jak vypadá obrazovka s fw 4.10. Dřív jsem měl vpravo panely rychlosti, vzdálenosti, času (něco šlo zvolit, něco ne). Sice to zabralo 1/3 obrazovky, ale zvykl jsem si, že vidím víc informací.
Teď s fw 4.10 to vypadá, jak to vypadá. Pouze dva údaje - rychlost (nelze změnit) a 1 políčko pro volitelné zobrazení. Jde to nějak přepnout na původní zobrazení? Nebo jde nějak jinak zapnout, aby se zobrazoval čas přijetí do cíle a vzdálenost do cíle?
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Path » 20.05.11 8:29 (Pá)

Myslel jste další datová pole? Do toho ale Garmin nezasahoval. Datová pole můžete zobrazit takto:

Nástroje > Nastavení > Navigace > Automobil > Rozvržení mapových dat > Více dat

Pokud naopak zvolíte Standardní, bude mapová stránka v klasickém rozvržení, resp. bude obsahovat pouze dvě datová pole.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod VirtualCZ » 20.05.11 12:23 (Pá)

mlog napsal:...Dělá to jedině, když přepočítává a při tom řekne "Opustili jste plánovanou trasu". (Možná říká "opouštíte", teď opravdu nevím)...

Ano, to je možné, frázi která to způsobila si bohužel nepamatuju (ale psal jsem tu o tom už před časem). Každopádně se mi Brousek sekal dost i v té nejmenší kompresi a i s fw. 4.10. :frown:
Blade 3760 LT
VirtualCZ
 
Příspěvků: 58
Registrace: 11.03.08 17:05 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 5 návštevníků.