Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod syko » 07.04.11 8:21 (Čt)

Samozrejme, Stiahol som ten Servisny FW, rozbalil pripojil GPS k PC a po zasvieteni stlacil lavy horny roh displeja. Na displeji sa zobrazil System a spustil som updater so servisnym gcd suborom. Prepol som na USB videl som tam nuvi a dal OK. Prebehlo to vsetko a stlacil som OK. zariadenie sa restartlo a stale loading map.
syko

Registrace: 25.01.11 16:51 (Út)

Odeslatod Path » 07.04.11 8:27 (Čt)

A když vložíte na kartu s odemknutým garmin\gmapsupp.img (odemknutý pro tento přístroj) a s původním (oficiálním) firmware? Naběhne?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod syko » 07.04.11 8:35 (Čt)

obavam sa ze v tom servisnom FW by trebalo vypnut este aj nacitavanie gpi a a gpx suborov. Mozno to cykli prave nejaky gpi alebo gpx subor. Da sa prerobit servisny FW aby obisiel este tieto subory?
syko

Odeslatod Path » 07.04.11 8:58 (Čt)

Zkuste tedy servisní fw stáhnou znovu. Nyní obchází všechny tyto soubory:

gmapsupp.gcd
*.gma
*.gpi
*.gpx
*.img
*.zip
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod syko » 07.04.11 9:15 (Čt)

Nechápem, opäť všetko prebehne v poriadku a po reštarte loading map a koniec. svietiť bude aj 12 hodín :(
Ale zaujimave je ze ked nahravam normalny FW cez uodater tak to vymazava a potom prebehne teplomer a pise updatind a ked ho dokonci tak este raz napise updating a prebehne teplomer druhy krat a az potom je oznam o dokonceni. A ked nahravam servisny FW tak je vymazavanie a potom teplomer pri updating prebehne iba raz a uz vybehne oznam o dokonceni a OK.
syko

Odeslatod Path » 07.04.11 11:19 (Čt)

Protože oficiální fw má oproti servisnímu jeden region navíc...

Máte někde na disku plnou zálohu vašeho nuvi?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod syko » 07.04.11 11:30 (Čt)

zakaznik si ju neurobil ;)
syko

Odeslatod Path » 07.04.11 12:28 (Čt)

Pokud bych to měl shrnout, pak celý problém vidím v poškozeném FTL (Flash Translation Layer), který mapuje flash paměť jako disk a díky tomu bootovací sektor navigaci nevidí. V takovém případě nepomůže žádný firmware. Je to velmi nepříjemná záležitost, která se dá řešit dvěma způsoby:

1) reklamace - výměna přístroje (doporučuji)
2) servis

Co se týká bodu 2, pak vím o jediném člověku, který by to byl schopen v rámci servisního zásahu na 50 % napravit (Galloway). Jinak nevím o žádné jiném autorizovaném servisu napříč Evropou, který by to řešil jinak než výměnou. Možná snad ještě PouchX z polského fóra http://www.garniak.pl, který v minulosti popisoval, že umí NAND paměť za drobný poplatek namapovat (přeprogramovat). Jestli se tomu věnuje i dnes, netuším.

Ale pokud byste měl plnou zálohu nuvi nebo jiné nuvi k dispozici, mohli bychom to zkusit napravit sami. Vypadalo by to zhruba tak, že pomocí Updateru nahrajete specifický region, který by sice měl oživit FTL, ale částečně poškodí adresářovou strukturu. Je tedy nutný plný formát a následná obnova souborů ze zálohy.Tolik k principu.

Máte-li přístroj v záruce, reklamujte ho.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod eidz » 10.04.11 22:05 (Ne)

Path napsal:1) nuvi 37xx nepřehrává mp3, takže vás zachrání jedině formát wav a ten určitě na 37xx funguje.

Jsem v koncích. Pokud téma patří do jiného vlákna, rád se přesunu jinam.

Problém - Jelikož používám hlas Šmirdu (vynikají a zřejmě i nepřekonatelný) a databázi svých POI (čerpám ze serveru poi.cz), tak např. hlasové upozornění na blížící se bod POI díky ochotě path mám taky v hlase Šmirdy. Na 765 žádný problém, vše fungovalo. Při přechodu na 3790 se hlas Šmirda podařil nainstalovat na první pokus, svoje POI.gpi jsem jen překopíroval. Databáze funguje, ikony se zobrazují, ale hlasové upozornění je nahrazeno jen gongem. Když došly nápady, hodil jsem dotaz zde a hle - 3790 nemá mp3 přehrávač, takže doporučení místo mp3 použít wav.
A zde nastává problém, zřejmě mezi klávesnicí a židlí. Nedaří se. MP3 převedu na WAV. Dokonce pro jistotu mono, 22 kHz. POILOADER vše převede, ale upozornění CZ-Info_rychlost.wav ne. Napíše, že soubor není podporovaný a že nebyl do gpi převeden. Ostatní soubory, ač jsou převedeny podobně, vezme.
No, a pak navigace zase použije gong a ne upozornění. V GPX jsem dal odkaz na správný název - místo CZ-Nebezpecna_mista-zatacka.mp3 na CZ-Nebezpecna_mista-zatacka.wav
Napadá Vás, co dělám špatně?
A) Proč PoiLoader odmítá převést jeden wav?
B) Jaký formát použít, aby se přehrál z gpi, který vznikne PoiLoaderem?
C) Nebo něco povolit v menu 3790? Už jsem to prošel, ale nic odlišného od 765 jsem neobjevil (což neznamená, že to není někde schovaný, kam jsem nekoukal).
Děkuji za nápady.
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz

Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Odeslatod Path » 10.04.11 23:25 (Ne)

Stáhl jsem váš archiv, prohnal ho bez úprav POI Loaderem, otestoval první POI a audio se na nuvi 37xx přehrálo v pohodě. Kompilaci přikládám.

Vzor.rar

Fw: 4.00
POI Loader: 2.6.1 (s dohraným sox.exe)
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače