Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Garmin nüvi 37X0 - plánování trasy

Odeslatod mr.mates » 15.03.11 22:44 (Út)

Ahoj všem.
Měl bych malý dotaz. Do teď jsem používal Nuvi 765, kde jsem měl naplánované trasy podle potřeby. Nyní mám k dispozici 3790 LMT 8) .
To, že již nemohu používat MapSource pro plánování jsem se tu někde dočetl a taky vyzkoušel, prostě z MapSource to trasy tak nějak nesežere :x . To mě celkem zklamalo :o .
Tož jsem zkusil naplánovat trasu přímo v navigaci s průjezdním bodem. Nastavil jsem si cíl, potom průjezdní bod a ten jsem přesunul na požadovanou pozici na trase. To se mi tedy bez problémů povedlo. Trasa je uložená v navigaci. Ale teď asi někde dělám chybu. Při zadání navigovat po trase, řekněme z domova do Prahy přes Plzeň, mi to nabídne "Vybrat další cíl", tedy první průjezdní bod (Plzeň) a cílový bod (Praha). No jo, ale kam se mám tedy dát navigovat :ohmy: ? Když dám Praha (tedy koncový bod trasy), přepočte mi to trasu mimo průjezdní bod, když dám Plzeň, skončí navigování v Plzni a pak musím dát za jízdy znovu navigovat, tedy do Prahy. Dělám něco špatně, nebo je to nesmyslné chování navigace :o ?
Předem dík všem zkušenějším za rady :oops: .
mr.mates
 
Příspěvků: 130
Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

Re: Garmin nüvi 37X0 - plánování trasy

Odeslatod Honza » 16.03.11 7:47 (St)

Asi by pomohlo aktualizovat nový software z verze 3.60 na 3.90 (soubor gupdate.gcd) U navigace 3760 T se mně to také takto špatně chovalo. Teď to funguje tak, že bych zadal Plzeň, až tam dojedu, tak navigace pozná, že jedu dál a sám naskočí další cíl - Praha. V Plzni ale nesmíš ten průjezdní bod minout, jinak tě to bude stále vracet do Plzně na průjezdní bod, dokud se do něj nestrefíš. A to může být při mizerném signálu z družic docela problém. Těch průjezdních bodů v naplánované trase může být víc.
V předchozí verzi 3.60 průjezd přes více bodů fungoval taky, ale ne v Plánovači tras. Musel jsem zadávat cestu bezprostředně před jízdou a to postupně v pořadí od cíle do startu. Při tom jsem nesměl udělat chybu, jinak jsem musel zadávat všechny cíle znovu. A také tato trasa pak nešla uložit, takže při vypnutí navigace byla fuč.
Naposledy editoval Path dne 16.03.11 9:22 (St). Počet editací: 1x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku.
Honza


nuvi 3760T
Honza
 
Příspěvků: 13
Registrace: 24.02.11 10:45 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod mr.mates » 16.03.11 7:56 (St)

Ahoj, díky za reakci.
Mám Fw aktualizovaný na 3.90 (aspoň to je napsáno v Nastavení/Systém/Informace a aktualizace nic nenabízí), to bylo první co jsem dělal. Nějaké další nápady?
mr.mates
 
Příspěvků: 130
Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Honza » 16.03.11 8:06 (St)

Možná tvrdý reset. Když jsem dělal pokusy s plánovačem tras, zadával jsem body po okolí okolo vesnice a projížděl je autem ve skutečnosti. Přišlo mně, že v režimu simulace si to nějak blblo.
Honza


nuvi 3760T
Honza
 
Příspěvků: 13
Registrace: 24.02.11 10:45 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod mr.mates » 16.03.11 9:13 (St)

Zkusil jsem si projet naplánovanou trasu při cestě do práce, kdy jsem si do trasy vložil bod a u něj navigování skončilo.
Tvrdý reset, to by možná mohlo pomoct, ale jelikož jsem nedostal manuál, jak se provádí u 3790-tky?
mr.mates
 
Příspěvků: 130
Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Path » 16.03.11 9:26 (St)

Mikin napsal:Jenom mně napadlo, zda to nesouvisí s bezpečnostním uzamčením přístroje Garmin Lock. Já ho mám aktivní.


Dostal jsem se k tomu až teď, ale žádné *.db soubory chráněné nejsou. Lze s nimi libovolně pracovat.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 - plánování trasy

Odeslatod Honza » 16.03.11 10:11 (St)

Já znám jen 3760, ale asi 3790 je myslím dost podobná. Horní pravé tlačítko na boku se drží delší dobu. Snad půl minuty?? Že se to zresetovalo se pozná tak, že se musí znova nastavovat země, jazyk atd... A vymažou se naplánované trasy. Oblíbené body zůstanou - asi.
Honza


nuvi 3760T
Honza
 
Příspěvků: 13
Registrace: 24.02.11 10:45 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod mr.mates » 16.03.11 10:26 (St)

Předpokládám, že je to tlačítko pro zapnutí/vypnutí (nemám teď navigaci u sebe).
mr.mates
 
Příspěvků: 130
Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Path » 16.03.11 10:43 (St)

O způsobech resetování se psalo tady, úplně dole (poznámka 3)
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod mr.mates » 16.03.11 13:25 (St)

OK dík, vyzkouším, dám vědět.
Naposledy editoval Path dne 16.03.11 15:37 (St). Počet editací: 1x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku.
mr.mates
 
Příspěvků: 130
Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 7 návštevníků.