Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 03.02.11 21:15 (Čt)

No, tvrdit, ze na radu 37xx je update jednou za rok, v realite, kdy je navigace na trhu pul roku a byly dva (mozna tri) updaty .. :) je ponekud odvazne.

nicmene je pravda, ze napr. na 765 jsem zazil updaty ponekud castejsi ...
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Garmin OC Letňany » 03.02.11 21:30 (Čt)

Cheetah007 napsal:....prijde mi to ze uz zadny novy nebude ztraceli by s nim jen cas zato TOPO jsou fajn.


Nová verze Atlasu se právě odlaďuje a testuje. Bude obsahovat řazení do pruhů a nové adresy..

Jinak máte asi jinou nuvi 3790 než já, protože ta moje je v pohodě Obrázek

Rychlost se opravdu nedá srovnávat se staršími nuvi - jediné co mi trošku zatím vadí u evropské verze ROM je občasné zadrhávání hlasů jako Eliška a Šmirda..
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cheetah007 » 03.02.11 21:49 (Čt)

LiborH napsal:Pokud si nekoupíš verzi LifeTime, tak máš nárok jen na jednu aktualizaci CN a to tuším 60 dní od prvního popojetí s navigací. Pokud máš LifeTime, tak máš CN snad navěky až do úhynu navigace.

Atlas, Adresy a TOPO Czech je u navigací distribuovaných oficiálníma kanálama přes Picodas standardem, pokud koupíš někde nějakou levnější (časté dovozy z Polska), tak máš smůlu a ty mapy si musíš dokoupit.

A Atlas bych nezavrhoval - po Evropě jezdím s CN, ale doma většinou s Atlasem nebo to střídám. Přijde mi, že Atlas zná některé zkratky a detaily lépe než CN, ale třeba je to jen dojem.

FW se aktualizuje dost sporadicky tak jednou za rok a furt je co vylepšovat.

Zkratky ani mi nemluv....mám vše správně nastaveno nezpevnene silnice,obraty do protismer zaskrtle,rychlejsi cas a sem tam se mi stane jak u CN tak Atlasu ze me najednou z hlavni zatahnou do ulicky mezi stodolami aby me zase o 100metru dal vykoply zpet....neni to chyba garmina ale spis podkladu resp oznaceni silnic,trpi ti vice navigaci a tom tomy nekdy taky,neni to casto tak si toho nevsimam.
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod LiborH » 03.02.11 22:45 (Čt)

Je pravda, že algoritmus navigace občas preferuje zkratku přes dva rohy po uličkách místo jedné křižovatky na hlavní. prostě podle výpočtu to ušetří 20 metrů nebo 3 sekundy. Tyhle zkratky většinou intuitivně odhalím a neposlechnu, ale některé zkratky jsou fakt pozitivní a protáhne mě místama, kam bych normálně ani nevjel a kromě nevšedního zážitku se občas ušetří i nějaká ta chvíle.
Obrázek uživatele
LiborH
 
Příspěvků: 42
Registrace: 20.09.10 23:20 (Po)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod eidz » 04.02.11 8:20 (Pá)

LiborH napsal:Je pravda, že algoritmus navigace občas preferuje zkratku přes dva rohy po uličkách místo jedné křižovatky na hlavní. prostě podle výpočtu to ušetří 20 metrů nebo 3 sekundy. Tyhle zkratky většinou intuitivně odhalím a neposlechnu, ale některé zkratky jsou fakt pozitivní a protáhne mě místama, kam bych normálně ani nevjel a kromě nevšedního zážitku se občas ušetří i nějaká ta chvíle.

viz. viewtopic.php?f=6&t=1123&start=10

Garmin OC Letňany napsal:
Cheetah007 napsal:....Rychlost se opravdu nedá srovnávat se staršími nuvi - jediné co mi trošku zatím vadí u evropské verze ROM je občasné zadrhávání hlasů jako Eliška a Šmirda..

Zadrhávání hlasů Smirda jsem nezaznamenal. Nikdy.
Rychlost vykreslování mapy - u 765 se zobrazí fialová čára, kudy máte jet a začne se dokreslovat zbytek. Pokud jste v uličkách, kde se po 50 m odbočuje, nemáte šanci. Nikdy jsem nestopoval čas, ale prostě auto bylo rychlejší, než navigace.
U 3790 je to o chlup rychlejší, ale když při řízení, kdy nemůžu mít oči furt na navigaci, kouknu a nevidím 100 % mapy vykreslené, ale tak 40% (u 765 tak 20%), tak jsem zklamaný. Měli dát rychlejší procesor nebo použít jiný algoritmus. Ale když i při procházení mapy v režimu GPS simulátoru vykresluje postupně, je něco špatně.
Dá se s tím žít. Ale já osobně byl natěšený z PR letáků na hi.tech a super a nejlepší atd. Rychlost vykreslení menu pro mě bylo OK i 765. U 3790 je menu blesk. Systém ovládání je ale na palici. Zvláště, pokud jste levák. Jaxi jsem ještě nenašel možnost přehodit tahací lištu na druhou stranu.

Tragedie_v_JZD napsal:No, tvrdit, ze na radu 37xx je update jednou za rok, v realite, kdy je navigace na trhu pul roku a byly dva (mozna tri) updaty .. :) je ponekud odvazne...


Update firmware přístroje a update map.
Mapy se aktualizují dle toho, jakou mapu máte. CN má mít 4x aktualizace ročně. Atlas nedefinoval interval aktualizací.
Firmware přístroje se mění podle potřeby.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 04.02.11 11:46 (Pá)

Pane boze. Ctes vubec, na co jsem odpovidal? Reagoval jsem na tvrzeni, ze FIRMWARE je aktualizovan JEDNOU za rok. O mape NIKDO nemluvil.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Path » 15.02.11 22:29 (Út)

Nová verze firmware pro 3790 v3.90 zde.

Kromě jiného opraveno "jízda po zastávku".
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod rtreml » 19.02.11 19:08 (So)

U firmwaru 3.90 stále stejný problém ("plánovač tras" , strana 40 ,poslední příspěvek dole)akorát s tím rozdílem , že u GPS simulátoru to funguje, ale v terénu už ne.U firmwaru 2.50 to jde správně.
Garmin 3490LMT
rtreml
 
Příspěvků: 33
Registrace: 12.12.10 13:52 (Ne)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cuba Libre » 21.02.11 13:06 (Po)

Jak jste spokojený s kvalitou? Já osobně už mám třetí kousek 3790. První umřel, prostě zhas a bylo to. Dostal jsem novej. Po aktualizaci na NT 2011.32 se začal sám restartovat vždycky v tom nejlepším, t.j. před důležitou křižovatkou atp. (s mapou NT 2011.30 to nedělalo). Tak jsem dostal zase novej. No a ten zase zamrzá například když vypnu zapalování a nepočkám při vyndavání z držáku až se vypne automaticky. Ve všech používám vždy nejnovější FW, jen v tom posledním jsem nechal mapu 2011.20, protože proti 2011.32 jsou v ní některé opravy, které jsem reportoval a na které se Garmin zvysoka vy.... při uvedení mapy 2011.30 i .32.
No a ten můj poslední kousek zase překresluje tragicky mapu, prostě se mi normálně stává, že jedu po bílé ploše bez vykreslené mapy. Moc prima vlastnost "vlajkové lodi". 3790-ku používám ve spojení s ecoRoute HD čidlem.
Přiznám se, že jsem dříve nebyl "garmiňák", ale používal jsem TT a Navigon. Pak jsem si pořídil 765-ku no a na ní mi sem tam něco vadilo, ale vždycky to doslova "přesvítil" displej, protože i na sluníčku je docela vidět. Pak jsem šel přes 1690-ku, 1350-ku až k 3790-ce. A doufal, že například to překreslování mapy bude OK. Není. A pokud se to nezlepší až vyzkouším novou řadu 23xx a 24xx tak u Garmina zůstanu jen jako outdoor a cyklo (mám GPSMap 62 a Edge 800).
Co mě vyloženě zklamalo byl fakt, že Garmin nevyužil možnost a po připojení ecoRoute HD je nenapadlo použít signál z tacho (podle mně je v OBD II - opravte mě jestli se pletu) k simulaci jízdy v tunelu.
Obrázek uživatele
Cuba Libre
 
Příspěvků: 141
Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Romstar » 21.02.11 13:31 (Po)

Zdravím, to je dost zvláštní, protože jsem se z nějakou kritikou nesetkal a s 3760tkou jsem najel cca 1000km a bez problémů.
Zákazník si stěžoval na zamrzání tak jsem tu jeho zkoušel cca týden a dospěl jsem k závěru, že to dělá nejspíše jeho telefon Nokia který nebyl mezi podporovanými telefony.
S mým telefonem problém nebyl, ale jemu jsem doporučil telefon nepárovat a od té doby se neozval, tak předpokládám, že je to vyřešeno.
Dále jsem dospěl k závěru, že je dobré cca jednou do týdne 3760tku vypnout, protože se mi zdálo po několika dnech uspávání se nějak zpomalily reakce.
Naposledy editoval Romstar dne 21.02.11 14:12 (Po). Počet editací: 1x.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 1 návštěvník.