Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod mlog » 02.12.10 23:07 (Čt)

To Fyla:
Kde se dá sehnat? Už u nás nebo je to zvenku? Na stránkách Garminu mají pořád, že zboží není skladem.
Že bych si udělal k Vánocům radost?
mlog

Registrace: 08.11.10 21:57 (Po)

Odeslatod VirtualCZ » 03.12.10 0:05 (Pá)

Fyla napsal:Hlavni vyhodu vidim ve statistikach zalozenych na realnych datech z motoru. Pocita to uhlikovou stopu a pri zadani udaju o tankovani i realnou cenu projeteho paliva v aktualni okamzik...

Já si právě nejsem jistej přesností těch dat, třeba spotřeba dle PP zdaleka není tak přesná, jako ta aplikace kde se zapisují natankované litry PHM/ujetá vzdálenost GPS.
Každopádně ať to dobře slouží a rád uvidím nějaké reálné obrázky.
Blade 3760 LT
VirtualCZ

Registrace: 11.03.08 17:05 (Út)

Odeslatod Fyla » 03.12.10 2:23 (Pá)

Urcite dam vedet zkusenosti z provozu. Koupil jsem ho z US na eBayi za par korun. U nas opravdu neni k dostani, mozna ani v EU...
Fyla

Registrace: 03.11.10 15:18 (St)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 03.12.10 15:10 (Pá)

VirtualCZ napsal:
Fyla napsal:Hlavni vyhodu vidim ve statistikach zalozenych na realnych datech z motoru. Pocita to uhlikovou stopu a pri zadani udaju o tankovani i realnou cenu projeteho paliva v aktualni okamzik...

Já si právě nejsem jistej přesností těch dat, třeba spotřeba dle PP zdaleka není tak přesná, jako ta aplikace kde se zapisují natankované litry PHM/ujetá vzdálenost GPS.
Každopádně ať to dobře slouží a rád uvidím nějaké reálné obrázky.

tak to je snad samozrejme. nicmene, v dlouhodobem pohledu bude spotreba podle PP a podle "denickove" metody sedet +/- par drobnych.

v kratkodobem hledisku se bude od "skutecne realne" spotreby odlisovat jak PP (diky zpusobu mereni), tak "denickova" metoda (diky tomu, ze "plna do vycvaknuti" je u kazdyho stojanu nekde jinde) atd. Ale to predpokladam neboli nikoho.

kazdopadne, je to pokrok, neb normalni "ecoroute" bez HD je totalni blbost, ktera nikdy nefungovala.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod VirtualCZ » 03.12.10 16:45 (Pá)

Tragedie_v_JZD napsal:nicmene, v dlouhodobem pohledu bude spotreba podle PP a podle "denickove" metody sedet +/- par drobnych.

kazdopadne, je to pokrok, neb normalni "ecoroute" bez HD je totalni blbost, ktera nikdy nefungovala.

Asi záleží, co kdo očekává. Mě tacho proměřuje proti GPS o 5-10km/h podle rychlosti, nezkoušel jsem rozdíl u vzdálenosti. Ta standardní aplikace v "blejdovi" počítá spotřebu podle natočených litrů (tuším, že stojany musí mít nějakou certifikaci, takže údaj je relativně přesný), proti tomu je např. údaj o dojezdu na PP velice nepřesný odhad.
"Normální ecoroute" (jestli jsem dobře pochopil) pouze boduje řidiče na základě zrychlení/zpomalení/rychlosti, takže opravdu neužitečná blbost.
Blade 3760 LT
VirtualCZ

Odeslatod Garmin OC Letňany » 03.12.10 17:07 (Pá)

On ale rozdíl mezi samotnou aplikací a daty z HD čidla nepřesahuje 15% (aspoň v mém případě). Takže to použitelné je alespoň pro hrubý odhad. HD čidlo je ale samozřejmě super věc a pokud dobře počítám tak se mi již jeho cena dávno vrátila na uspořeném palivu Obrázek
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP

Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Odeslatod ivoc » 04.12.10 23:31 (So)

Dotaz to Path:

Ať dělám , co dělám, tak nemohu najít v navigaci zmiňovaný [B]výpočet cesty na dotaz . Pouze mě přibyla v routování možnost
Prompted (nápověda). Pravda pak je v liště možnost volby výpočtu trasy rychlejší, kratší, či meně paliva. Je tím míněna tato změna.
Ještě jeden dotaz: je nějaká možnost jak vidět na mapě ikony , např. pumpy, restaurace, apod.,když v PC se zobrazují.?
Díky.[/B]
ivoc

Registrace: 04.12.10 22:32 (So)

Odeslatod Garmin OC Letňany » 05.12.10 0:38 (Ne)

dovolím si odpovědět:
1. ano, je tím míněna tato volba - stačí stáhnout překlad který PATH přikládal pro BETA a SG/MAL verzi firmwaru
2. ikony současná verze firmwaru neumí standartně zobrazit - řešení je neoficielní FW a nebo dohrání dodatečných kategorií POI
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP

Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 05.12.10 12:02 (Ne)

Jen tak mmch, ani posledni "oficialni" firmware neporesil obcasne zaseky... tudiz je to dalsi funkcnost z "beta" firmwaru :)
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod VirtualCZ » 05.12.10 15:00 (Ne)

Jedna moje zkušenost s fw. 3.60 - cestou z hor se několikrát Šmirda zaškobrtnul na začátku cesty, v ještě nevyhřátém autě (celou posádku pobavil, když mě poslal "za 100m jeď do pr.....ava", s hodně dlouhou pomlkou), zbytek cesty (přes 100km) pak už bez záseku...Obrázek
Blade 3760 LT
VirtualCZ

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače