Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Cuba Libre » 15.11.10 10:57 (Po)

miraart napsal:Když tu upravenou verzi sem dáte, tak si osobně myslím, že zájem bude. Zejména od těch, jako jsem já - totálních začátečníků...

Myslím, že právě kvůli začátečníkům a možnosti, že z navigace bude "cihla", sem PATH neoficiální verzi nedá. Věřte mi, není to úplně legrace, vše děláte na vlastní riziko a s vidinou možné ztráty záruky.
Obrázek uživatele
Cuba Libre

Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Odeslatod Path » 15.11.10 11:16 (Po)

Přesně tak. Tyhle hrátky nejsou jen tak pro někoho.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Path » 15.11.10 11:19 (Po)

vadraj napsal:Já jsem se chtěl zeptat na jednu věc. Dnes jsem provedl aktualizaci mapy Evropy 2011.30 (Topo czech 2010 mám dané na kartě) a v 3790T mi zůstalo jen 1,1GB volného místa. Máte to také tak? Nevím jestli je to OK nebo tam zůstalo něco navíc.
Díky

Po aktualizaci mapy na CNEU 2011.30 a ručního odstranění nepotřebných souborů mám v nuvi 2,01GB volného místa a to jsem vůbec neodstraňoval žádné soubory ze složky Voice, která má cca 479MB, které by se také daly ušetřit. Žádné jiné mapy teď nemám instalované.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod miraart » 15.11.10 18:32 (Po)

Omlouvám se, ale jaký je tedy rozdíl při nahrávání FW pro SG/ML a WF pro Evropu? Co by mohlo způsobit při nahrávání tohoto FW pro SG/ML, že se stane z 3790 „cihla“? Co by měl uživatel znát, aby si mohl tento FW sám nahrát? Není to myšleno ironicky, ale rád bych tuto navigace využil co možná nejlépe. Bohužel nikde žádná podrobná příručka nebo kurz neexistuje a tak otravuji odborníky z tohoto fóra.
miraart

Registrace: 16.10.10 19:56 (So)

Odeslatod Garmin OC Letňany » 15.11.10 23:37 (Po)

Budete potřebovat následující věci:
program "RGN_Tool.exe"
program "updater.exe"
původní verzi souboru "gupdate.gcd"
sg/mal verzi souboru "gupdate.gcd"

1. V přístroji je nutné vymazat původní soubor gupdate.gcd
2. Pomocí programu RGN_Tool.exe si načtete původní soubor gupdate.gcd - opište si HWID a uložte boot.ini
3. Programem RGN_Tool.exe načtěte SG/MAL gupdate.gcd - změňte HWID na verzi původní + verzi FW na 250 a načtěte boot.ini z originální verze
4. Uložte pod libovolným názvem jako .rgn soubor
5. rgn soubor přetáhněte na program updater.exe - zvolte USB propojení
6. uveďte nuvi do pre boot režimu, připojte USB kabel a stiskněte OK
7. Modlete se aby vše dopadlo dobře..

Rád bych podotknul, že vše provádíte na vlastní odpovědnost.
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP

Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Odeslatod Path » 16.11.10 0:54 (Út)

Ale pozor, výše uvedený neřeší několik věcí:

1) Migraci na fw SG/MAL 2.30, která je synchronizovaná s verzí 2.50 US/EN je nutné provést právě z instalované verze 2.50 US/EU. Pokud je v přístroji jiná verze (jiný boot block), např. verze 3.19 beta, může dojít při aktualizaci k velkým nepříjemnostem.

2) Pokud se podrobněji neupraví firmware SG/MAL, nuvi se bude hlásit pod jiným HwID s číslem verze 2.30.

3) Pokud se neprodleně před aktualizací z EU 2.50 verze na upravenou verzi SG/MAL 2.30 a naopak neprovede HW Reset, zařízení se může po aktualizaci a následném restartu zacyklit a dokola restartovat.

Když tedy vynechám postup, jak správně ručně upravit firmware SG/MAL, pak přesný sled operací zní takto:
Předpoklad 1: Zálohované oblíbené položky.
Předpoklad 2: Spuštěná aplikace updater.exe s připraveným firmware a zatrženou volbou USB Device.

1) připojit nuvi k PC.
2) ze složky x:\.System\ odstranit soubor GUPDATE.GCD (!!! DŮLEŽITÉ !!!).
3) zařízení odpojit od PC a vypnout (režim spánku nestačí).
4) zapnout nuvi a současně se zobrazením nápisu GARMIN přidržet prst v dolním pravém rohu displeje, dokud se nezobrazí dialog o odstranění uživatelských dat.
VARIANTA A5) klepnout na tlačítko Ano a současně se zobrazením nápisu GARMIN přidržet prst v levém horním rohu displeje dokud se nezobrazí nápis SYSTEM.
6) připojit kabel USB (stále držet prst v LHR displeje) a klepnout na tlačítko OK v aplikaci updater.exe.
7) jakmile se začně instalovat firmware, uvolnit prst.
8 ) po dokončení aktualizace ukončit aplikaci updater.exe a odpojit nuvi od PC.
VARIANTA B

5) klepnout na tlačítko Ano a následně přidržet zapínací tlačítko dokud se nuvi nevypne.
6) připojit kabel USB a po rozsvícení displeje prřdržet prst v levém horním rohu displeje dokud se nezobrazí nápis "System", pak klepnout na tlačítko OK v aplikaci updater.exe.
7) jakmile se začne instalovat firmware, uvolnit prst.
8 ) po dokončení aktualizace ukončete aplikaci updater.exe a odpojte nuvi od PC.

Poznámka 1: Pokud se po resetu nepodaří zobrazit nápis "System" a zařízení se spustí běžným způsobem, vraťte se k bodu 3)

Poznámka 2: Pokud se po resetu nepodaří zobrazit nápis "System" a zařízení se spustí běžným způsobem, vraťte se k bodu 3)

Poznámka 3: Pokud upravená aktualizace obsahuje také lokalizační soubory, je nutné pro jejich zobrazení/aktualizaci dvakrát vypnout a zapnout zařízení.

• Jak se vypíná nuvi 37xx: Přidržet zapínací tlačítko na cca 6 sekund a po zobrazení dialogu klepnout na tlačítko Vypnout.
  • Jak se provádí HW reset (varianta 1): Po zapnutí nuvi přidržet prst v levém dolním rohu tak dlouho, dokud se nezobrazí dialog o odstranění uživatelských dat. Potvrdit.
  • Jak se provádí HW reset (varianta 2): V triplogu přidržet prst na tachometru a po zobrazení diagnostické stránky klepnout na Clear all user data.
  • Jak se provádí SW reset: Obvykle když zařízení zatuhne stačí přidržet zapínací tlačítko do doby, než se nuvi restartuje (cca 8 sekund).
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 16.11.10 3:03 (Út)

kdyz to ctu, tak mam jasno v nekolika vecech...

1) ackoliv se mi featury v asijske verzi firmwaru opravdu libi, tak se jich diky teto procedure rad vzdam
2) je skoda, ze garmin ma pro asii odlisnou verzi
3) za par dnu ci tydnu bude toto a navigovat forum zaplaveno dotazy, ze ma clovek z navi cihlu, protoze neco v tom postupu udelal chybu

ackoliv se pristup garminu za posledni leta podstatne zlepsil, tak v nekterych vecech ho obcas opravdu nechapu :( ale tak snad casem... :)
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod Path » 16.11.10 9:44 (Út)

Mě celkem překvapuje, že si Garmin dává nezvykle načas s vydáním další aktualizace, zvlášť když verze 2.50 má problémy s hlášením o odpojení externího zdroje napájení. A taky doufám, že nové vlastnosti z beta verze 3.19 zahrnou do oficiálního vydání (zobrazení modrých ikon a výpočet trasy na dotaz).

Tragedie_v_JZD napsal:... 3) za par dnu ci tydnu bude toto a navigovat forum zaplaveno dotazy, ze ma clovek z navi cihlu, protoze neco v tom postupu udelal chybu...

V podstatě by se to dalo chápat, jako dobrý marketing pro servisní střediska Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 16.11.10 12:21 (Út)

treba chystaji nejake vetsi zmeny.. a treba se dockame nejakych fířurek z asijskych verzi i u nas ... .)

no dobre, zpatky na zem, proste garmin, no :)
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod miraart » 16.11.10 16:13 (Út)

Děkuji za informace a je jasné, že potom co zde bylo napsáno, pokorně zůstanu u oficiální verze a v klidu si počkám.
miraart

Registrace: 16.10.10 19:56 (So)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače