Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Garmin OC Letňany » 17.10.10 9:57 (Ne)

Kupte raději nuvi 3790 - má menší "porodní problémy" s firmwarem. Hlasové ovládání opravdu nemá nic společného se zemí - těch pár povelů se v angličtině naučí každý, ale problém bude asi hluk ve voze.
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod miraart » 17.10.10 18:13 (Ne)

Díky za odpověď ,ale nepoznal jsem zda to znamená, že když řeknu např. Hořovičky tak to navigace pozná a bude navádět? Čísla a příkazy co chci anglicky to je tedy jasný, ale jména ulic a měst v ČR to pozná?
miraart
 
Příspěvků: 16
Registrace: 16.10.10 19:56 (So)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Garmin OC Letňany » 17.10.10 20:29 (Ne)

Spelování měst mi dělalo velké potíže a vždy jsem to po chvilce vzdal a použil klávesnici na obrazovce. Jsou dvě vysvětlení:
1. má anglická výslovnost je natolik otřesná
2. američani udělali někde chybu :-)

Doporučuji někde osobně vyzkoušet a poté se rozhodnout. Obrázek
Standa Bureš - vedoucí prodejny
letnany@garmin.cz
Facebook
Obrázek uživatele
Garmin OC Letňany
VIP
 
Příspěvků: 369
Registrace: 28.07.10 14:52 (St)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Path » 17.10.10 22:22 (Ne)

O výslovnost ani tak nejde, jako o samotnou kvalitu a schopnost hardware. Pro využití v plném provozu za jízdy by nuvi muselo mít minimálně dva velice citlivé mikrofony. Jeden v zadní části přístroje, který by snímal hluk v kabině, druhý s vysokou citlivostí, nasměrovaný přímo na řidiče. Šlo by to řešit určitě i externím mikrofonem, ale když není možné filtrovat okolní hluk pomocí dalšího nezávislého mikrofonu, sotva se dočkáme stoprocentní spolehlivosti.

V tiché místnosti toto zařízení ovládat lze, za jízdy se jedná o harard - odvádí pozornost řidiče určitě více než pouhé telefonování. Při výběru navigace by se uživatel neměl k této funkcionalitě nějak zvlášť upínat.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod LiborH » 18.10.10 1:10 (Po)

Tak už mám mazlíka doma a zatím jsem celkem spokojenej. Jediné co mě trápí jsou zatím tyhle 2 věci, ale třeba mi někdo z vás poradí:

1) Pokud sloučím mapy (TOPO, CYKLO a ATLAS do jednoho souboru gmapsupp.img, tak jdou zapínat a vypínat jen najednou. Vím, už se to tu řešilo, ale zkoušel jsem alespoň co se vešlo nahrát pod jiným názvem a to navigace nenašla. Ale strkal jsem to vedle mapy gmapprom.img a nevím, jestli to nemá být v nějaké složce. A na SD kartě se to snad ani jinak jmenovat nesmí.

2) Zobrazení TOPO Czech je včetně nějaké vrstvy simulující terénní stíny a je to silně na úkor čitelnosti a přehlednosti viz příloha. Jde to nějak vypnout? Třeba při sestavování mapy v MapSourcu?

Umíte mě někdo nasměrovat použitelnému k řešení ? Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Obrázek uživatele
LiborH
 
Příspěvků: 42
Registrace: 20.09.10 23:20 (Po)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Romstar » 18.10.10 8:01 (Po)

Zdravím, nahrajte mapy do gps jednu po druhé a vždy tu první přejmenujte. Tzn. nahrajte Atlas a přejmenujte např. na atlas.IMG, potom nahrajte Cyklo a přejmenujte např. na cyklo.Img atd.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod LiborH » 18.10.10 8:12 (Po)

Romstar napsal:Zdravím, nahrajte mapy do gps jednu po druhé a vždy tu první přejmenujte. Tzn. nahrajte Atlas a přejmenujte např. na atlas.IMG, potom nahrajte Cyklo a přejmenujte např. na cyklo.Img atd.


Zkusím, ale opravdu je výsledek jiný, než když si ty IMG vytvořím v počítači, přejmenuju je a pak je všechny nakopíruju do navigace? Logicky mi výsledek připadá shodný. Není třeba jim vyhradit třeba nějaký adresář?
Obrázek uživatele
LiborH
 
Příspěvků: 42
Registrace: 20.09.10 23:20 (Po)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Romstar » 18.10.10 9:15 (Po)

Mapy se nahrávají do složky Garmin. Používáte Map Source?
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod LiborH » 18.10.10 9:25 (Po)

Romstar napsal:Mapy se nahrávají do složky Garmin. Používáte Map Source?


Jo používám MapSource, ale mám pocit, že v 3760 jsou ty mapy uložené ve složce /.System/ nebo tak nějak. Ale teď se nemůžu kouknout, protiže jsem v práci.
Obrázek uživatele
LiborH
 
Příspěvků: 42
Registrace: 20.09.10 23:20 (Po)

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Romstar » 18.10.10 10:05 (Po)

Map Evropy je uložena ve skrytém souboru a české mapy se uloží automaticky do Moje mapy (tuším), ta složka se tam vytvoří automaticky po nahrání z MS.
Pokud máte v pc zobrazeny i skryté soubory tak vidíte i gmapprom a je možné, že pokud uložíte české mapy k Evropě tak se nefungují jak mají.
Mám, ale vyzkoušeno to přejmenování a funguje.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.