Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Path » 22.09.10 15:07 (St)

A co tuhnutí? (Já jsem zpět na 2.50)
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 22.09.10 15:21 (St)

obcas vytuhne, ale tak nejak min, nez ze zacatku hned po nahrani toho fw :))

ale jednou mi udelala jinou vec, ktera me pobavila :) mel jsem ji pres noc (byla to docela studena vec) ve standby rezimu v aute v kastliku, a po zapnuti jen napsala, ze je prilis zahrata a musi se vypnout.. :)
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod Path » 22.09.10 15:31 (St)

Taky se ještě vrátím k 3.19. Teď se stejně nic nového neděje, tak uvidím kdy začne topit mně :)
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 24.09.10 1:21 (Pá)

Omylem jsem uvedl v jiném vlákně info, že na 3790T teď jezdím s 30 denní trial verzi Cyclops™ Safety Cameras - Czech Republic, Poland & Slovenia na 3790T. Líbí se mi pojetí od Cyclops na upozornění pouze pro daný směr, resp. navigace neupozorňuje na radar, který je v protisměru.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anders » 27.09.10 10:02 (Po)

To je zajimavy, nevite nekdo, jak delaji to, ze jim to hlasi jen ze spravneho smeru?
Naposledy editoval Path dne 27.02.11 1:54 (Ne). Počet editací: 2x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku.
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3490LM, Nuvi 3790LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders

Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 27.09.10 11:06 (Po)

predpokladam, ze uplne stejne, jako tomtom. ze tam maji uhel, kterym smerem miri ta kamerka, a pak uz je to jen o jednoduchem porovnani .)
Tragedie_v_JZD

Odeslatod Path » 28.09.10 0:49 (Út)

Cyclops používá trochu jiný formát GPI než Garmin, nicméně i Garmin připravuje podporu pro výstrahu ve směru. Dnes jsem ale z Garminu obdržel zprávu, že tuto funkcionalitu budou podporovat pouze nová zařízení. Jesti si Garmin vzpomene s některým firmwarem i na řadu 37xx, je opravdu otázkou. Zatím není žádný model, který by tuto funkci podporoval (vyjma POI od Cyclops, který používá vlastní technologii - formát, chcete-li).

Nicméně je to krok kupředu a podpora pro POI s upozorněním včetně TraveGuide bude vypadat zhruba takto:
  • POI s upozorněním včetně možnosti definice úhlu pro aktivaci radaru s atributem plus minus tolerance v tomto rozsahu: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75 (samozřejmě se jedná o stupně)
  • možnost aktivovat alarm i v obráceném směru (-180°; BiDir)
  • možnost definice platnosti upozorění (od data do data, od času do času, jednotlivé dny, měsíce a roky pro platnost)

Příklad

Mějme POI s upozorněním, které má být aktivováno pokud je k němu uživatel přiblíží pod úhlem 57° s tolerancí 15°, ve výsledku tedy v rozsahu 42° až 72° včeně obráceného směru a navíc bude aktivován ještě po přiblížení v úhlu 290° s tolerancí 45° nahoru i dolu.

Pokud má být upozornění aktivovní každý den od 1:00 do 5:00 mimo úterý
NEBO
od 3.1. do 19.11 mezi 1:00 až 5:00
NEBO
od ledna do května mezi 1:00 až 5:00 a to pouze v Po, Út, St a Čt
NEBO
od 31.1.2009 do 3.3.2011 mezi 1:00 až 5:00

Pak definice pro tento POI bude vypadat zhruba takto:

Code: Vybrat vše

...
<gpxx:BearingList>
   <gpxx:Bearing BiDir ="true">
   <gpxx:Angle>57</gpxx:Angle>
   <gpxx:Width>15</gpxx:Width>
</gpxx:Bearing>
<gpxx:Bearing>
   <gpxx:Angle>290</gpxx:Angle>
   <gpxx:Width>45</gpxx:Width>
   </gpxx:Bearing>
</gpxx:BearingList>

<gpxx:DateTimeList>
<gpxx:DateTime type="On Day">
   <gpxx:RefDate>Sun, Mon, Wed, Tue, Fri, Sat</gpxx:RefDate>
   <gpxx:StartTime>1:00</gpxx:StartTime>
   <gpxx:EndTime>5:00</gpxx:EndTime>
</gpxx:DateTime>
<gpxx:DateTime type="Day of Month of Year">
   <gpxx:RefDate>Jan/3</gpxx:RefDate>
   <gpxx:EndDate>Oct/19</gpxx:EndDate>
<gpxx:DateTime type="Month of Year">
   <gpxx:RefDate>1</gpxx:RefDate>
   <gpxx:EndDate>5</gpxx:EndDate>
   <gpxx:DayList>M,T,W,R</gpxx:DayList>
   <gpxx:DateTime type="Date Range">
   <gpxx:RefDate>Jan/31/2009</gpxx:RefDate>
   <gpxx:EndDate>Mar/3/2011</gpxx:EndDate>
</gpxx:DateTimeList>
...
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod LiborH » 30.09.10 12:06 (Čt)

Tak jsem měl 3790T v obchodě ruce a je fakt luxusní. Stále ale zvažuju pro a proti vůči ceně a ještě jsem se nerozhod. Už jsem se prochroupal fórem až sem a s tím, co jsem si ošahal a někde vyčet jsou proti sobě tyhle postřehy:

+ luxusní vzhled
+ vysoké rozlišení displeje a dobrá čitelnost na slunci
+ kapacitní ovládání s multitouchem
+ dobrá odezva
+ při uspání je to fak uspaný a na rozdíl od jiných to při šáhnutí stále nerozsvěcí displej s hláškou že spí

- lesklá plocha displeje se děsně prasí - viděl jsem to i v tom obchodě (na to se asi dá zvyknout)
- nemožnost exportovat a importovat trasy z MapSourcu (tohle mě tam fakt štve a nikde není ani zmínka o budoucí funkčnosti)
- zapínací tlačítko se občas chová divně
- nelze za jízdy jednoduše nastavit jas a hlasitost, aniž by se lezlo někam do hloubi menu (tohle moje stařičká 350 uměla na stisk zapínacího tlačítka)
- asi horší příjem GPS signálu (nemám ověřeno, ale logicky v tom stísněném těle pořádná anténa být nemůže)
- MyTrends a pod. zatím nekomentuju, protože nemám informace. ale zatím to vypadá spíš tak, že to ještě moc nefunguje

Máte někdo ještě nějaký pádný důvod proč koupit nebo nekoupit? Potřeboval bych se rozhodnout Obrázek

Díky
Obrázek uživatele
LiborH

Registrace: 20.09.10 23:20 (Po)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 30.09.10 12:55 (Čt)

- ad fleky na displeji - oni nejsou zas tak videt... ja je teda evnimam, ale bal jsem se toho
- ad mapsource - jsem 100% ze v pristi verzi mapsource to bude orpaveno
- v poslednim firmwaru uz se zapinaci tlacitko chova korektne, v prvnim a mam pocit i v druhem firmwaru bylo opravdu ... ponekud nevyzpytatelne
- hlasitost - zas nekam do menu se neleze... na dva stisky cudliku se dostane do volby hlasitosti. to mi nijak tragicke neprijde.
- prijem signalu - zbytecna obava z vasi strany
- my trends funguji presne tak, jak fungovat maji. funkci traffic trends nekomentuju, protoze jejich vyhodnoceni je mozne v dlouhodobem meritku pcelivym zaznamenavanim a porovnavanim. imho poradne zacnou fungovat az casem, neb mam pocit, ze ze zaslanych dat z uzivatelskych statistik upravuje garmin nove verze a v update ciíty navigatoru (map) je posila vsem ... uvidime, jak se to bude chovat.

pokud chcete garmina do auta, tak jedine nekterou z rady 37xx. pokud netrvate na garminovi, a berete v uvahu i dalsi vyrobnce, tak by to bylo asi na delsi porovnani.
Tragedie_v_JZD

Odeslatod LiborH » 30.09.10 13:15 (Čt)

Diky za info.

Jinde než u Garmina nehledám kvůli mapám. Mapu kvality Topo Czech prostě nikdo nemá.

Signálu se trochu bojím kvůli hledání keší, na což to chci taky občas použít. Moje stará dobrá Nuvi 350 měla vyklápěcí ploutev s anténou a přijímačem a byla fakt v příjmu nedostižná. Před týdnem jsem zkoušel hledat s nějakou 255W a ta byla v lese docela tragická. Chápu, že jsou to primárně autonavigace, ale proč tahat dva krámy, když lze pečovat pouze o jeden.

A s hlasitostí máte pravdu že je to na dvě trefení ikonky na displeji, ale za jízdy fakt bylo pohodlnější bez koukání nahmátnout zapínací čudlík. Prostě to bylo dle mého v autě bezpečnější a navíc tam v tom samém chlívku byl i ten jas, který je tady fakt až hodně hluboko.

Někde na cizím fóru jsem četl něco v tom smyslu, že si to pamatuje jas pro den a pro noc zvlášť a pokud je nastaven jen denní režim (nepřepíná na tu černou variantu), tak to místo přepnutí jenom plynule ( řádově v rozmezí minut) přejede jas. je to pravda? Už jste si toho někdo všiml?
Obrázek uživatele
LiborH

Registrace: 20.09.10 23:20 (Po)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače