Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Odeslatod Path » 08.09.10 8:36 (St)

Zatím jsem taky nezaznamenal na komunikaci jiné ikony než parkoviště a čerpací stanice, ale je to příjemná vlastnost. Nicméně chyba "jízda po zastávka" stále neodstraněna. A dnes ráno mi přístroj během navigace zatuhl a bylo nutné restartovat.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 08.09.10 9:29 (St)

Dnes rano mi pristroj behem navigace zatuhl a bylo nutno ho restartovat :)

V kolik se ti to stalo? :) me cca ve trictrvrti na devet... Nova vlastnost garminu, dalkovy vynuceny restart .)
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 08.09.10 19:22 (St)

dva postrehy..

1) zaseklo se i cestou z prace odpoledne
2) zaznam trasy uz je normalni - vytvari to jednu "stopu" za cestu, nikoli 40 stop .. :)
Tragedie_v_JZD

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 08.09.10 19:32 (St)

Cuba Libre napsal:
Tragedie_v_JZD napsal:Ano.

Hmm...to jsem zvědavej, protože při aktualizacích např. u 1390 se vesele stahuje i databáze chybových kódů pro ecoRoute HD, v menu má Připojit HD čidlo, ale u 37xx jsem nic takového nezaznamenal. Tak budu věřit a doufat Obrázek

dneska se ve web updateru objevila aktualizace firmwaru pro ecoroute hd a databaze kodu ....

pathi, mam pocit ze jsi tu pred casem psal, zke se ti to dostane do ruky (a nebo to byl nekdo jiny?)... jak to s tim vypada? ma to smysl?
Tragedie_v_JZD

Odeslatod Path » 08.09.10 21:55 (St)

Musím zjistit co a jak, jestli už je čidlo k dispozici a jak je na tom s časem člověk, co ho bude testovat. Přislíbeno to mám, tak uvidíme. Rád bych viděl výsledky testování i já.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 09.09.10 8:30 (Čt)

Odkaz na testovací verzi fw 3.19 jsem odstranil a provedl downgrade zpět na poslední verzi 2.50 (umožněn downgrade přes GUPDATE.GCD - nutná záloha waypointů). Testovací verze nebyla moc stabilní a hlavně mi způsobovala problémy se čtením z paměťové karty, zvláště pak při servisních operacích. Počkáme si na oficiální vydání.

I když je v tuto chvíli downgrade povolen, zkusil jsem také pro jistotu provést downgrade "natvrdo" přes poskládaný aktualizační soubor RGN, a to pomocí prehistorické aplikace updater.exe. Pokud se někomu nepodaří nainstalovat USB ovladače a připojit nuvi k PC v rámci diagnostickém režimu (mně se to u 37xx nedaří), pak pomůže připojení nuvi v režimu SYSTEM (po připojení USB kabelu a rozsvícení displeje držet prst v horním levém rohu displeje - zatím jsem se neodvažoval prst uvolnit až do ukončení aktualizace).

Z hlediska servisních operací mě Blade s fw 3.19 poměrně dost trápil jak žádná jiná navigace a neustále mi chystal různá překvapení. Například po jednom HW resetu se ihned po spuštění spustil uječený budík, který nešel vypnout (všichni v okolí do té doby spokojeně spali) Obrázek Tedy SW reset a následně HW reset.

Kromě jiného se mi povedlo zablokovat displej a jediné funkční bylo tlačítko zapnutí/vypnutí. Pokud se to někomu přihodí, pomohla až změna verze firmware (dowgrade/upgrade pomocí GUPDATE.GCD).

Vypnutí: přidržet vypínač na několik sekund a po zobrazení dialogu zvolit Vypnout.
SW Reset: přidržení zapínacího tlačítka na několik sekund až do vypnutí zařízení (pouze nucený restart).
HW Reset: přidržení prstu v dolním pravém rohu displeje při zapnutí přístroje (odstraněno nastavení a waypointy).
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 12.09.10 3:19 (Ne)

Chvíli jsem se šťoural ve firmware a těch nových ikonek s POI, které se zobrazují přímo na komunikaci je pouze pět a konkrétně tyto:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ostatní ikony pro POI, které jsou součástí mapy mají rozměr 32x32 px a ne tedy 24x24. Otázkou, proč se zatím v mapě nezobrazují. Ukázka:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Soubory, resp. formát a rozměr je neupravený, přímo vytažené z fw.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Cuba Libre » 13.09.10 11:06 (Po)

Tragedie_v_JZD napsal:
Cuba Libre napsal:
Tragedie_v_JZD napsal:Ano.

Hmm...to jsem zvědavej, protože při aktualizacích např. u 1390 se vesele stahuje i databáze chybových kódů pro ecoRoute HD, v menu má Připojit HD čidlo, ale u 37xx jsem nic takového nezaznamenal. Tak budu věřit a doufat Obrázek

dneska se ve web updateru objevila aktualizace firmwaru pro ecoroute hd a databaze kodu ....

pathi, mam pocit ze jsi tu pred casem psal, zke se ti to dostane do ruky (a nebo to byl nekdo jiny?)... jak to s tim vypada? ma to smysl?

Tak nevím, ale mně to žádnou aktualizaci na EcoRoute HD ani databázi chybových kódů pro nüvi 3790 nestahuje. Zkoušel jsem přes WebUpdater. Obrázek Hádal bych, že to zase sundali...
Obrázek uživatele
Cuba Libre

Registrace: 20.11.09 17:49 (Pá)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 13.09.10 11:09 (Po)

mozna je to vazane na ten pathuv firmware 3.19 co je tady.. zobrazilo se to po upgradu na nej...
Tragedie_v_JZD

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 22.09.10 14:59 (St)

Jen na okraj ... od te doby, co mam ten beta firmware 3.19, jsem jeste neslysel hlasku o preruseni napajeni .. :)
Tragedie_v_JZD

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače