Kofolytik napsal:1. Jaká je čitelnost displaye při jízdě autem? Odlesky, atd.
Tak to bychom měli

Kofolytik napsal:2. Kvalita dotykového displaye - přesnost
Tady už musím váhat. Co se doteku týká, není to nejhorší, ale např. nuvi 1490TV, se ovládá daleko pohodlněji. U Blade musím na chvilku prst přidržet, abych měl naprostou jistotu. A také ne vždy se trefím přesně tam, kam potřebuji. V nejistotě je někdy na vině i občasné prodleva systému od doteku k akci, ale to se pravděpodobně ještě doladí v oficiálním fw. Dost mi to připomíná právě výše zmíněné HTC HD. Multi-touch mi ale přijde spíš nevyužitelný než naopak. Pro zoom mapy je daleko rychlejší použít tlačítka plus a minus než stříhat prsty po displeji. Na posun perspektivy pomocí dvou prstů jsem musel chvilku trénovat a rozhodně mě to nenadchlo. Nicméně kvalita je na rozdíl od nuvi 765 rozhodně vyšší.
Paráda je možnost otočení přístroje na výšku, to mi dříve chybělo. Na výšku vypadá nuvi 37xx jako PDA s instalovaným GMXT, pokud tedy pominu samotnou funkcionalitu tohoto sw.
Kofolytik napsal:3. Rychlost přístroje v porovnání s 765t
Odezvy systému jsou zhruba na stejné úrovni jako řada 1xxx. Mnohem rychleji se překreslují/animují nabídky než u 765. Rychlost vykreslování mapové stránky je opticky stejná s řadou 1xxx, nicméně vzhledem k trojnásobnému rozlišení rychlejší. Listování v nabídkách, např. POI: fofr.
Kofolytik napsal:4. Zda renderování 3D terénu není na úkor přehlednosti - viz video s Chamonix a terén v černé barvě
Zatím jsem zkoušel Topo Czech 3 a animovaný pohyb je celkem svižný. Vzhledem k tomu, jak datově je tato mapa objemná to ve 3D frčí opravdu dobře. Ani otáčení mapy nečiní žádné velké problémy. Líbí se mi to.
Kofolytik napsal:5. Možnosti uživatelského nastavení v porovnání s 765t - kategorie POI, zákazy cest, atd.
Funkčně podobné jako u 1xxx, ale navíc má plánovač tras, kde je možné přidat více průjezdních bodů. Jejich pořadí lze optimalizovat. Určitě se na plánovač ještě blíže podívám později. Zatím zlobí výměna dat mezi přístrojem a MapSource a pokud o přenos končí chybou. Podle mě tam bude nekorektní zápis. Že to má vlastní budík jsem už psal?
Co mě překvapilo, přístroj se mi nepodařilo připojit k PC pomocí USB ovladačů. USB MASS STORAGE funguje perfektně, ale pro naše šťourání ve fw zatím špatná zpráva. Dále je ve složce System. KONEČNĚ složka sqlite, kde je několik databází s datovými konfiguracemi, rozhodně bude co do budoucna objevovat.

Co se Garminu povedlo je samotné provedení hw. Design přístroje je výborný a majitilé se za tento přístroj rozhodně stydět nebudou. Tloušťka necelých 8 mm je skoro neuvěřitelná, tedy s papírově uvedenou výdrží 4 hodiny provozu. Hmotnost? Pfff, nic to neváží - 113,4 g. Jen mám obavy o fyzickou odolnost přístroje. První pád na zem může být i posledním.
Teď pozor, 3760 má pouze 2GB vnitřní paměti, což je naprosto neuvěřitelné! Co Garminu brání vsadit do dnešních přístrojů alespoň 4GB paměti, když samotná mapa City Navigator Europe už ke 2GB téměř dosahuje?! Samozřejmě je možné nahrát mapu na microSD kartu, ale proč by uživatel měl kartu vůbec pořizovat, pokud se spokojí se samotnou Evropou?!?

Časem, až ho získám na delší testování se budu muset poohlédnout po novém napájecím adaptéru, protože Blade má konektor micro-USB, který jsem dosud nepotřeboval. Ještě je dobré zmínit aktivní držák, který má zabudovaný cca 2x větší reproduktor než samotný přístroj, takže v hlučném provozu budou povely určitě slyšet.
V diagnostice pouze dvě nové obrazovky, jedna pro testování doteku v jednotlivých sektorech, další pro kalibraci G-senzoru.
Jedná se o úplně první dojmy, zkusím později připsat víc. Teď beru do zpátky do ruky nuvi 765... mno,... najednou mi displej 765ky připomíná prehistorii a velikost přístroje cihlu. Cihlu ne, tvárnici!