Garmin nüvi 37X0 (Blade)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nüvi 37X0

Odeslatod Path » 25.05.10 0:10 (Út)

Kofolytik napsal:1. Jaká je čitelnost displaye při jízdě autem? Odlesky, atd.

Tak to bychom měli :) Jako na potvoru mi odešel v alternátoru diodový můstek a na týden jsem bez kol. Po víkendu snad budu chytřejší, proběhne test na delší vzdálenost. Displej ale rozhodně není matný, kdo zná tak v podstatě se povrch shoduje s HTC HD - lesk. Čitelnost dost dobrá, jas vynikající. Rozlišení je také lahůdka, v podstatě 3x více bodů než nuvi 765 a je to opravdu znát. Pěkné pokoukání...

Kofolytik napsal:2. Kvalita dotykového displaye - přesnost

Tady už musím váhat. Co se doteku týká, není to nejhorší, ale např. nuvi 1490TV, se ovládá daleko pohodlněji. U Blade musím na chvilku prst přidržet, abych měl naprostou jistotu. A také ne vždy se trefím přesně tam, kam potřebuji. V nejistotě je někdy na vině i občasné prodleva systému od doteku k akci, ale to se pravděpodobně ještě doladí v oficiálním fw. Dost mi to připomíná právě výše zmíněné HTC HD. Multi-touch mi ale přijde spíš nevyužitelný než naopak. Pro zoom mapy je daleko rychlejší použít tlačítka plus a minus než stříhat prsty po displeji. Na posun perspektivy pomocí dvou prstů jsem musel chvilku trénovat a rozhodně mě to nenadchlo. Nicméně kvalita je na rozdíl od nuvi 765 rozhodně vyšší.

Paráda je možnost otočení přístroje na výšku, to mi dříve chybělo. Na výšku vypadá nuvi 37xx jako PDA s instalovaným GMXT, pokud tedy pominu samotnou funkcionalitu tohoto sw.

Kofolytik napsal:3. Rychlost přístroje v porovnání s 765t

Odezvy systému jsou zhruba na stejné úrovni jako řada 1xxx. Mnohem rychleji se překreslují/animují nabídky než u 765. Rychlost vykreslování mapové stránky je opticky stejná s řadou 1xxx, nicméně vzhledem k trojnásobnému rozlišení rychlejší. Listování v nabídkách, např. POI: fofr.

Kofolytik napsal:4. Zda renderování 3D terénu není na úkor přehlednosti - viz video s Chamonix a terén v černé barvě

Zatím jsem zkoušel Topo Czech 3 a animovaný pohyb je celkem svižný. Vzhledem k tomu, jak datově je tato mapa objemná to ve 3D frčí opravdu dobře. Ani otáčení mapy nečiní žádné velké problémy. Líbí se mi to.

Kofolytik napsal:5. Možnosti uživatelského nastavení v porovnání s 765t - kategorie POI, zákazy cest, atd.

Funkčně podobné jako u 1xxx, ale navíc má plánovač tras, kde je možné přidat více průjezdních bodů. Jejich pořadí lze optimalizovat. Určitě se na plánovač ještě blíže podívám později. Zatím zlobí výměna dat mezi přístrojem a MapSource a pokud o přenos končí chybou. Podle mě tam bude nekorektní zápis. Že to má vlastní budík jsem už psal?

Co mě překvapilo, přístroj se mi nepodařilo připojit k PC pomocí USB ovladačů. USB MASS STORAGE funguje perfektně, ale pro naše šťourání ve fw zatím špatná zpráva. Dále je ve složce System. KONEČNĚ složka sqlite, kde je několik databází s datovými konfiguracemi, rozhodně bude co do budoucna objevovat. Obrázek

Co se Garminu povedlo je samotné provedení hw. Design přístroje je výborný a majitilé se za tento přístroj rozhodně stydět nebudou. Tloušťka necelých 8 mm je skoro neuvěřitelná, tedy s papírově uvedenou výdrží 4 hodiny provozu. Hmotnost? Pfff, nic to neváží - 113,4 g. Jen mám obavy o fyzickou odolnost přístroje. První pád na zem může být i posledním.

Teď pozor, 3760 má pouze 2GB vnitřní paměti, což je naprosto neuvěřitelné! Co Garminu brání vsadit do dnešních přístrojů alespoň 4GB paměti, když samotná mapa City Navigator Europe už ke 2GB téměř dosahuje?! Samozřejmě je možné nahrát mapu na microSD kartu, ale proč by uživatel měl kartu vůbec pořizovat, pokud se spokojí se samotnou Evropou?!? Obrázek

Časem, až ho získám na delší testování se budu muset poohlédnout po novém napájecím adaptéru, protože Blade má konektor micro-USB, který jsem dosud nepotřeboval. Ještě je dobré zmínit aktivní držák, který má zabudovaný cca 2x větší reproduktor než samotný přístroj, takže v hlučném provozu budou povely určitě slyšet.

V diagnostice pouze dvě nové obrazovky, jedna pro testování doteku v jednotlivých sektorech, další pro kalibraci G-senzoru.

Jedná se o úplně první dojmy, zkusím později připsat víc. Teď beru do zpátky do ruky nuvi 765... mno,... najednou mi displej 765ky připomíná prehistorii a velikost přístroje cihlu. Cihlu ne, tvárnici!
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Pitrs81 » 26.05.10 9:36 (St)

Je to jen detail, ale proč je multitouch na zoomovaní méně použitelný než klasika tlačítka? Mě vždycky vadilo že musím přibližovaný bod přesunout do středu displeje a pak teprve zoomovat. Ale s multidotykovým přibližováním by to mělo přiblížit přesně tu oblast nad kterou jezdím prsty, takže zdržování s centrováním přibližovaného bodu odpadá ne?

A teď ještě nějaké otázky:
1. Jaké měřítko je u mapy při maximálním zvětšení. Na modelu 1350 to bylo 15m a to bylo na turistické mapě (Topo Czech 3) občas trochu málo (např na příležitostný Geocaching by to chtělo ještě větší přiblížení).

2. Od jakého měřítka se zobrazují na mapě POI. U řady 1xxx je to tragických 50m :-( takže při jízdě bez dodatečného přiblížení nejsou POI vidět. Např. u starší 765 to bylo o něco lepších 80m.
Pitrs81

Registrace: 22.04.10 11:28 (Čt)

Odeslatod Anders » 26.05.10 11:13 (St)

Neni zobrazovani POI spise zavisle na nastaveni zobrazovani podrobnosti mapy v GPS? - je tam 5 moznosti...
Naposledy editoval Path dne 27.02.11 1:54 (Ne). Počet editací: 2x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku.
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3490LM, Nuvi 3790LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders

Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Odeslatod hurkar » 26.05.10 12:06 (St)

zaujmalo by ma aké je opozdenie zobrazovania polohy oproti skutočnosti?
Obrázek uživatele
hurkar

Registrace: 28.03.08 16:22 (Pá)

Odeslatod Path » 26.05.10 12:07 (St)

Pitrs81 napsal:Je to jen detail, ale proč je multitouch na zoomovaní méně použitelný než klasika tlačítka? Mě vždycky vadilo že musím přibližovaný bod přesunout do středu displeje a pak teprve zoomovat. Ale s multidotykovým přibližováním by to mělo přiblížit přesně tu oblast nad kterou jezdím prsty, takže zdržování s centrováním přibližovaného bodu odpadá ne?

Na zvládnutí zoomu pomocí multi-touch potřebujete pořádný trénink, a střihat prsty po navigaci na palubce mě neoslovuje. Zoom pomocí tlačítek plus a minus je velmi rychlý, takže raději využívám je. Navíc lze dvojitým poklepnutím prstem místo na mapě vycentrovat a přiblížit - velice praktická věc.

Pitrs81 napsal:... Jaké měřítko je u mapy při maximálním zvětšení.

15 m.

Pitrs81 napsal:... Od jakého měřítka se zobrazují na mapě POI. U řady 1xxx je to tragických 50m :-( takže při jízdě bez dodatečného přiblížení nejsou POI vidět. Např. u starší 765 to bylo o něco lepších 80m.

Od žádného. POI se na mapě nezobrazují ani ve 2D ani v 3D zobrazení. Dokonce ani při vyhledání POI a jeho zobrazení v mapě. Jestli to je obecná vlastnost této řady nevím, nemám k němu ani manuál a nikde se tato informace neuvádí. Také verze firmware je velmi mladá, dokonce s nezvykle nízkým číslem 1.67, takže se to může ještě celé změnit.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 26.05.10 13:38 (St)

hurkar napsal:zaujmalo by ma aké je opozdenie zobrazovania polohy oproti skutočnosti?

S mapou CNEU, maximální zoom ve 2D v Praze při aktivní navigaci v obou směrech na stejné komunikaci ukazuje kurzor (střed šipky) cca 5-10 metrů před křižovatkou, když už v ní vozidlo je. Se vrůstající rychlostí chyba roste a naopak. Nic zásadního.

Horší je to při aktivní navigaci v režimu Chodec, kde se poloha kurzoru nechtěla párkrát hnout z místa až do ostřejší změny směru (plný signál GPS). Na druhou stranu jsem tento režim reálně testoval zatím jen jednou.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod VirtualCZ » 26.05.10 22:46 (St)

Pomalu uvažuju on novém přístroji, původně jsem koukal po 1490, ale jestli v létě bude tahle...Obrázek
Blade 3760 LT
VirtualCZ

Registrace: 11.03.08 17:05 (Út)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 26.05.10 22:51 (St)

souhlasim.. vypadaji fakt cool. ja uz jen cekam, az se 3790 ukaze v obchode :)
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod Path » 26.05.10 23:58 (St)

Chtěl jsem znát názor ostatních a několika lidem co mají zkušenosti s Garminem jsem toto nuvi strčil do dlaně. Nejvíc obdivovali design, rozlišení a jako třetí rychlost pohybu v nabídkách (zvlášť pak PDA-čkáři).

Poprvé, za celou éru Garminu, postrádám pouzdro - tohle nuvi si rozhodně nějaké to pouzdro zaslouží. Mám velké obavy o povrch displeje, pokud se v kapse potká s něčím tvrdším, např. propiska, spona aj. A jestli jsem v minulosti zmiňoval upatlanost nových displejů, pak nuvi 37xx je přenosná daktyloskopická databanka.

V nastavení začínám v režimu chodec postrádat možnost vertikálního natočení displeje všemi směry. Obraz se přetáčí pouze jedním směrem na výšku a jedním na šířku, resp. při otočení přístroje o 180° je obraz hlavou dolů. Jsem ale rád, že výrobce nechal na bočních stranách širší okraje (cca 1,5 cm) a díky tomu si lze opřít palec při vertikálním držení o dolní část přístroje.

Dnes se konečně na nebi rozsvítilo a mohl jsem konečně vyzkoušet čitelnost displeje za pochodu pod širým nebem. Naprosto žádný problém. Opravdu povedený kousek.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod hurkar » 27.05.10 8:13 (Čt)

VirtualCZ napsal:Pomalu uvažuju on novém přístroji, původně jsem koukal po 1490, ale jestli v létě bude tahle...Obrázek

Tragedie_v_JZD napsal:souhlasim.. vypadaji fakt cool. ja uz jen cekam, az se 3790 ukaze v obchode :)

no mne sa tiež celkom pozdáva,
ešte ma napadla otázka, aký svižný je pri prehliadaní obrázkov? existujúce modely sú by som povedal až tragicky pomalé. V niesom zastáncom takýchto funkcií v navigácii no ten displej by už mohol obrázky zobrazovať lepšie a mne by to prišlo vhod k mojej práci.
Obrázek uživatele
hurkar

Registrace: 28.03.08 16:22 (Pá)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače