Začnu svůj příběh, abych nastínil důvod tohoto téma.
Nuže, již delší dobu jezdím do Rumunska, brázdím krásu jižních Karpat na své čtyřkolce.
Ačkoliv jsem se po zuby vybavil papírovými i elektronickými mapami Garmin [Road 2006 (Romania Digital map)],
vždycky skončím v pěkné brindě

Ono, u nás jsou chatky, či boudy na horách vzdálené maximálně 10km, v Rumunsku je běžné, že 50km nepotkáte lidskou stopu!
Krom toho na obou výše zmíněných mapách jsou lesní cesty / polňačky z let komunistického dolování uhlí.
Bohužel již 20let jsou tyto štoly, koleje, cesty nepoužívané.
Jednou se mi stalo, že cesta náhle skončila, vrátil jsem se jinudy, ale bohužel sjel jsem do úplně jiného údolí!
Chtělo se mi brečet, když jsem v 17 hodin večer zjistil, že po cestě je to zpátky 130km, nemluvě o nedostatku paliva.
Nejsou to příjemné situace, hodlám to v tomto roce změnit.
Stáhnul jsem si aplikaci Google Earth, natáhnul do ní body a trasy, které jsem si poznačil v navigaci, a zjistil jsem, že za použití klávesy control je z mapy rázem 3D průvodce po horách.
Člověku tečou slzy, když se z ptačí perspektivy proletí nad místy, kde zažil svoje kruché chvilky.
Nicméňě, přišel jsem na to, že právě z této perspektivy jsou používané cesty Rumunských lesáků perfektně vidět!
Málokdy je skryje les, neboť s dobrým rozlišením poznáte, že se jedná o cestu!
Jsem maximálně nadšený z 3D perspektivy, kterou GE nabízí!
Chci jednat a vytvořit si svoji vlastní mapu míst a cest, kterýma následně bez větších komplikací projedu!
Chci se Vás, Garmiňáckých nadšenců zeptat: "Jak na to?"
Jak převést cesty, body, mnohouhelníky z GE do jedné zcelené mapy pro mého Garmina ZUMO 550?
Díky za každý příspěvek.
P.S.: Mám na to měsíc, s finálním produktem se rád pochlubím!