Přeji hezký den po dlouhé odmlce. Mám zde dotaz:
V navigace Garmin GPSMap 60CSx používám nejraději mapy Topo Czech Pro.
Mám zakoupenou první i druhou verzi, verzi z roku 2015 jsem si našel na netu a počítám že bych si aktuálně pořídil TOPO v3 PRO (2017) případně novější, pokud existuje.
Dlouho jsem toto téma nesledoval, ale uvažuji rovněž o nákupu hodinek Garmin Fenix 6 (6X) a k nim bych pořídil poslední verzi tech českých TOPO map.
Ale co chci říci. Kdysi jsem si v nějakém nástroji vytvořil takový mix map tvořených vedle TOPO map Česka také všechny příhraniční části Německa, Rakouska, Polska, celé Slovensko a část Maďarska. Tak při různých výšlapech přes pohraniční hory mám vše pěkně v jednom souboru ve své navigaci.
Rád bych takovou mapu znovu vytvořil nějak jinak než metodou pokus-omyl. Prostě namíchat turistické mapy, co nejpodrobnější z Česka, Slovenska a příhraničí sousedních států. Vím že tehdy jsem to nějak poskládal z listů jednotlivých map, které jsem krásně viděl jako mapy v nějakém nástroji a již nevím co to bylo.
Nyní mám nainstalován Basecamp, GMapTool, MapSetToolkit, MapEdit, TYPWiz3 Free ale nějak si s tím nedokážu poradit.
Tedy mapy jsem vytvořil, spojil, vložil do ní upravený TYP soubor s jiným vzhledem cest, barev atd, vytvořený soubor dokonce v navigaci funguje, ale jak jsem psal výše, nemám z toho boje pokus-omyl moc hezký pocit. Rád bych ten soubor se sloučenou a upravenou mapou vytvořil co nejkvalitněji a rád bych v každém kroku věděl, co přesně dělám.
Jistě to není zrovna skromné přání, ale třeba tu je někdo, kdo by mi uměl poradit a případně nasměrovat někam, kde bych toto mohl zjistit.
Děkuji