Mapy z Google Earth do Garmina

Vše, co se točí okolo Garminích map.

Mapy z Google Earth do Garmina

Odeslatod Path » 12.04.08 1:36 (So)

Na zahraničním fóru groundspeak.com probíhala diskuze, jak z aplikace Google Earth vytvořit jednoduchou mapu pro Garmin.

Pro případné zájemce přikládám odkaz na dané téma.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Mapy z Google Earth do Garmina

Odeslatod msvantne » 24.07.08 21:21 (Čt)

Podle informaci ruzne na webu se mi podarilo nakreslit/editovat mapu (muj cil v tomto pripade bylo dokreslit chybejici silnici na mape v mem pristroji), zkonvertovat ji do formatu pro MapSource a prenest ji do GPS (Garmin nuvi 200) - bud jako prusvitnou "podkladovou" mapu MAPSUPP.img nebo (az jsem byl sam prekvapen) ji spojit s puvodnim souborem MAPPROM.img. Co se mi ovsem nepodarilo je, aby Garmin s touto mapou pracoval a treba ji pouzil pri vyhledavani cesty (proto ten pokus se spojovanim "dodatku" k puvodni mape). Nemate nahodou predstavu, jestli to vubec je mozne a pokud ano, tak jak?
msvantne

Registrace: 22.07.08 13:43 (Út)

Odeslatod Dandysek » 25.06.09 18:19 (Čt)

Můžeš prosím podrobměji popsat celý postup, jak a kterým nástrojem jsi cokoliv v G Earth nakreslil a hodil to nakonec do Garmina?

Našel jsem pouze ultilitky, které pracují s google maps.
Ale nic, pro G Earth.

Některé cesty se hledají mnohém líp, když je vidím v G Earth ve 3D zobrazení.
Díky.
"Kudy já jel, těžko bys šel!"
Obrázek uživatele
Dandysek

Registrace: 11.06.09 18:35 (Čt)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 25.06.09 19:14 (Čt)

msvantne napsal:Podle informaci ruzne na webu se mi podarilo nakreslit/editovat mapu (muj cil v tomto pripade bylo dokreslit chybejici silnici na mape v mem pristroji), zkonvertovat ji do formatu pro MapSource a prenest ji do GPS (Garmin nuvi 200) - bud jako prusvitnou "podkladovou" mapu MAPSUPP.img nebo (az jsem byl sam prekvapen) ji spojit s puvodnim souborem MAPPROM.img. Co se mi ovsem nepodarilo je, aby Garmin s touto mapou pracoval a treba ji pouzil pri vyhledavani cesty (proto ten pokus se spojovanim "dodatku" k puvodni mape). Nemate nahodou predstavu, jestli to vubec je mozne a pokud ano, tak jak?

mozne to neni (aby pres ni routoval).
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod V12 » 03.09.09 22:41 (Čt)

tragedie :
Mozne to samozrejme je, problemom su ale podmienky, ktore to umoznia. A tie sa bohuzial nie vzdy daju splnit. V principe mapy (jedno ake) na seba navazuju v tzv. external nodes - jedna sa o specialne routovacie uzly. Tieto EN sa vyskytuju iba v 2 oblastiach :
1. hranicne prechody - v tomto pripade umoznuju hladky prechod z napr. CNE do lokalnej mapy napr. Atlas ci Slovakia Roads
2. body ciest na hraniciach ciastkovych .IMG suborov - ak sa mapa sklada z viacerych segmentov, musia byt vsetky body ciest leziacich na hranici segmentov tvorenych .IMG subormi oznacene ako externe, inak by nefungoval routing medzi jednotlivymi segmentami.

Co to ale znamena pre nas pripad ? Znemoznenie routingu, pretoze pokial vytvorim doplnok k mape v meste XY, ktory cely lezi vo vnutri .IMG podkladovej mapy, bez rekompilacie nemam ako zmenit statut tych uzlov na externe, kde sa budem napajat mojou doplnkovou mapou. Aj ked v doplnkovej mape oznacim potrebne body ako externe, nestaci to - takisto treba oznacit aj body v podkladovej mape. A toto je jeden z dovodov, preco Garmin bez totalnej zmeny formatu nemoze jednoducho doplnat dalsie useky do svojich map bez zdlhaveho procesu rekompilacie celeho mapoveho diela. Dokonca nemusi stacit ani rekompilacia segmentu, kde doplnam usek cesty - popresuvaju sa indexy a pokus o vyhladavanie v MapSource aj GPS skonci tvrdou chybou a padom MS, ci vypnutim sa GPS. Kto skusal vyrobit routujucu mapu pre Garmin nechape, ako moze Garmin frcat na takomto formate dat.
Kedysi davno som sa danou problematikou seriozne zaoberal, dokonca s ciastocnym uspechom - ak som svoju mapu naviazal na externe body na hranici IMG, fungovalo to. No na tychto miestach som nikdy nepotreboval robit ziadne opravy. Aby to fungovalo kdekolvek, musel by som do mojej mapy pouzit vsetky cesty mapoveho segmentu podkladovej mapy, co je samozrejme v rozpore s licenciou a routing by fungoval veeeelmi divne - stal by si na krizovatke, kde sa na existuucu cestu v podkladovej mape napaja pridana cesta, ako ciel zadas lubovolny bod na tejto pridanej ceste. Vysledok routingu by bol vskutku cudesny - najprv by to naroutovalo k najblizsiemu EN podkladovej mapy, potom by algoritmus pouzil okopirovane cesty v doplnkovej mape a vratil by sa k uz spomenutej krizovatke a na nej by pokracoval k cielu. Cize uzivatelska vyroba doplnkovych routovacich map je sice mozna, no v 99.99% pripadov nefunguje napojenie na podkladove mapy.

Bolo by ale zaujimave urobit nasledovny experiment :
- vytvorit mapu s 1 cestou s minimalne 3 routovacimi uzlami, ani jeden neoznacit ako EN, skompilovat do 1.img
- v tej istej mape oznacit oba koncove body cesty ako EN, skompilovat do 2.img
- vzniknute IMG subory porovnat
Ak by sa porovnanim zistilo, ze v hotovom IMG je EN vo forme flagu routovacieho uzla, mozno by sa dali v podkladovej mape najst potrebne body, ktore by sa aj vo vnutri IMG hexeditorom oznacili ako externe. Potom by to fungovalo. Ale je tu zasa problem licencie - zasahujem do podkladovej mapy, okrem toho nepoznam strukturu IMG, takze ani neviem, ako by som tie body hladal :(
V12

Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Zpět na Tvorba map